fredag 2 april 2010

Jag bloggtänker - gör du?

Jag gillar att vara i nuet. När man upplever något ska man var härvarande - alltså vara här och nu. Ordet är lånat av Bodil Jönsson, kloka kvinna, och jag tror att jag har nämnt både henne och ordet tidigare.

Eller rättare sagt - när det gäller jobbet är jag ofta därvarande, för att fortsätta skapa ord. Alltså - jag är någon annanstans i tanken: Vad ska jag göra sedan i dag? Vad ska jag göra i morgon? osv. Det är nog därför jag ibland har svårt att koppla av på helgen; i mitt huvud har jag "mental måndag" redan på helgen, så att säga. Men nu är det ju fyra dagars ledigt, så skam vore väl om man inte hinner landa. :-)

En variant på att inte vara härvarande är när människor hela tiden är totalt fixerade vid att dokumentera en händelse till eftervärlden, så till den milda grad att de missar själva upplevelsen i sig. Jag menar inte att man inte ska få fota och filma bröllop och dop och så, men en del blir helt onåbara på något sätt.

Jag kanske kastar sten i glashus nu - eller möjligen glas i stenhus, vilket inte heller är så bra. Jag gillar själv att fotografera och har gärna med mig kameran vid alla möjliga tillfällen. Men det måste ju vara med viss måtta, eller?

Och varför detta inlägg?

Jo, jag drabbades av lite självinsikt. När jag är med om saker numera, eller kommer att tänka på något intressant (för mig i alla fall) tänker jag inte bara "Åh, vad kul!" utan jag tänker "Åh vad kul, det här måste jag blogga om!" Jag har börjat bloggtänka.

Inte vet jag om det är bra eller dåligt, men det är ett faktum. Och för att vara helt krass, om jag inte tänkte så bleve det inte heller mycket bloggat, och det vore synd - tycker jag i alla fall. :-)

I dag var vi hos svärmor och svärfar och fikade, och då hände just ovanstående. De har nämligen en jättefin tavla, helt utsnidad i trä, som föreställer det hus som jag och J bor i. När jag såg den tänkte jag: "Åh, det här måste jag blogga om!" Den får förstås bli dagens bild - och håll med om att den är så fin att den förtjänar en plats på bloggen?

Ni får en bonusbild också, bara för att det är påsk. Kolla in killen bredvid engelska drottningen. Jag fnissar och rodnar...8 kommentarer:

 1. Att börja blogga tror jag är just så - åtminstone för mig. Att bloggtänka. Men det är häftigt tycker jag, för på så sätt delar jag ju med mig av en del av mitt liv till såna som jag bara "träffar" här. Så jag tycker det är bra!

  SvaraRadera
 2. Aha, det är SÅ det ser ut under kilten! Har hovet verkligen gått med på att publicera denna bild?

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Ann Sofie Wahlberg2 april 2010 23:35

  Bloggtänka ha ha, känner igen mig, det gör jag hela tiden utan att ha en blogg ens... Har nog alltid varit en sån funderare och det har ju varit ett bra sätt att samla ideer till kåserier och krönikor i tidningen. Jag borde ha en blogg och få användning för fler ideer :)

  SvaraRadera
 5. He4la gänget runt drottningen ser ut som scouter och det sägs ju att de är alltid redo.
  /ha det påskigt hälsar janåke

  SvaraRadera
 6. Fyran skulle inte varit med men den halkade nog dit bara för jag skrev detta kl.4

  SvaraRadera
 7. Jan-Åke: Jag är djupt imponerad att du ens kommer på tanken att läsa min blogg vid den tiden! :-)

  SvaraRadera
 8. Han såg lycklig ut också grabben ;)

  SvaraRadera