söndag 26 september 2010

Herre Gös-ses!

Jag har farit med osanning. Det är lika bra att erkänna det. Jag har hävdat att det inte finns fisk i Simmesjö, men det stämmer faktiskt inte. JAG fick en gös i dag, när vi var ute och fiskade - och det var inte CAPS LOCK-knappen som hade fastnat.

Det var verkligen JAG som fick den!

Vi bestämde oss i går kväll för att fara ut och fiska "skapligt tidigt" i dag, vilket söndagsmorgnar brukar betyda typ 10-tiden för min del. Men vi kom iväg redan vi 9-tiden, så vid 10 var båten redan i sjön. Men huj vad det blåste, det gick nästan gäss på sjön. (Och för er som inte är sjöbusar är gäss det vita skum som bubblar runt när det blåser, typ.)

Den lilla firren återbördades dock i vattnet efter fototillfället. Jag uppskattade vikten på den till 17 kilo eller något, men J menar att den vägde högst ett halvt kilo. Om det inte var så att han har valt mig till livskamrat skulle jag hävda att han hade dåligt omdöme!
 
Ett halvt kilo? Pfft...

Kom på att jag förstås skulle ha döpt honom till Gös-ta, innan han slängdes i vattnet. Fisken alltså, inte J. Snacka om stor dopfunt - hela Simmesjö!

Dagen i övrigt har bland annat innehållit höstens första skumbad med tillhörande bok. Åh, vad jag älskar att bada. Att sjunka ner i ett näst intill kokhett skumbad när man är sådär rôsen (vad kan det heta på rikssvenska måntro?) är det höstgodaste som finns!

Dagens bilder får självklart bli firren, och så en båt som verkar må lite dåligt. Till vintern är den nog helt under isen. (Var ärlig - var den vitsen alldeles för dålig? Kunde inte låta bli...)9 kommentarer:

 1. Nä, helt ärligt, jättekul vits. Men så säger tonåringarna att jag inte har någon humor. Att få fisk är jättekul! Och om ett år är den större och då kan du kanske äta Gös-ta. ;-)

  SvaraRadera
 2. Fin fisk! 3,5 hg, skulle jag tro... ;-)

  SvaraRadera
 3. Singelmamman: Nja, det skänns som om jag har fått något slags personlig relation till Gös-ta. Känns lite fel att äta upp honom, liksom.

  Maria: Pfft, säger jag till dig med. :)

  SvaraRadera
 4. Slängde ni tillbaks den jättefirren!! Kommer ihåg när jag var liten vilka stora fina Gösar min far fiskade i Simmesjö.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Ja, det lär finnas ännu större, säger de som vet. Vi får ta Gös-tas storebror nästa gång!

  SvaraRadera
 6. Hallå! Grattis! Nu vill jag ha ett inlägg här om paket, god mat och dryck och allmänt födelsedagsfirande! Kram

  SvaraRadera
 7. Jodå, sådana planer finns framåt kvällen! :) Tack!

  SvaraRadera
 8. Grattis, Petra! Sorry för valutslaget, gjorde jag vad jag kunde!

  SvaraRadera
 9. Tack! Ja, jag gjorde också vad jag kunde. På det igen 2014!

  SvaraRadera