söndag 21 oktober 2012

Jag skulle äga miljoner...

Minns ni Agneta Fältskogs gamla hit "Jag skulle äga miljoner om tårar var guld"? En fin gammal slagdänga, eller vad man ska kalla den. Här på tomten kan den lätt överföras till "Jag skulle äga miljoner om löven var guld." Det är alltså höst.

Gräsklipparen Helmer har gått i idé, löven har fallit, första isen på bilrutorna har skrapats, vinterdäcken är på, mörket har kommit.

Låter det dramatiskt? Nja, det är det väl egentligen inte. I dag har det till exempel varit toppenfint väder så vi lyckades klämma in en promenad i den höga fina luften, vilket var väldigt skönt. Och jag har faktiskt tagit många stora och viktiga beslut i mitt liv just på hösten. Något slags kreativitet går alltså igång. Dessutom är vi väldigt bra på att ta vara på helgerna och göra saker som vi tycker om. Förra helgen var jag och J till exempel på Lundsbrunns kurort på en "chokladhelg" med goda vänner, och det är onekligen väldigt avkopplande och speciellt att sitta i salong med öppen spis och kristallkrona och sippa på en Irish Coffee.

Mörkret är nog det som jag tycker är tuffast och nästa helg blir det dessutom vintertid (detta påfund) och då blir det ju ännu mörkare.

Någonstans i november brukar alltid någon käck person som tycker att det är skönt när snön kommer, för då blir det ljust och fint igen, men det finns faktiskt bara en sak jag gillar mindre än mörkret och det är snön. Kall, hal och allmänt besvärlig, om ni frågar mig. Men som vanligt har vi en vintersemester att se fram emot med sol, bad och massor med ljus.

Dagens bild får bli några vackra träd. Det framgår kanske inte riktigt men bladen lyser som av guld. Hur klarar du av hösten? Är det den häftigaste av årstider eller drar du dig stillsamt tillbaka som gräsklipparen Helmer?


3 kommentarer:

  1. Jag gillar alla årstider. En del direkt när de kommer, en del, som hösten, får kämpa lite för att få mitt gillande, men nu börjar jag tycka om hösten. Och vintern gillar jag på en gång! OM det är vinter med kyla och snö. Jag avskyr slaskvinter. Våren får också kämpa lite, men sommaren! Jag gillar sommaren väldigt, väldigt mycket.

    SvaraRadera
  2. Petra, när ska du inse att jag ska få åka med på resa? :)

    SvaraRadera
  3. Jag klarar av hösten med hjälp av tv-serier, rött vin och stearinljus. Går liksom lite i ide och drömmer om kommande semestrar och resor till främmande länder!

    SvaraRadera