söndag 20 januari 2013

En resa senare...

Hej på er!

Nu var det länge sedan igen, men det blir så ibland. Det är ju inte så att jag inte tänker på er, det gör jag, men... Jaja, nu är jag här i alla fall och sedan sist har det varit jul, nyår och en massa upplevelser. Vi har nämligen varit på Tobago!

Flera år i rad har jag, J och ett par vänner från Stockholm varit iväg på "en liten djefla ö", som vi kallat våra resor och nu var det dags för nummer fem i den serien - Tobago.

Några fakta först:

Tobago är ena halvan av nationen Trinidad och Tobago. Det ligger i Karibien, ganska nära Venezuela. Ön har 54 000 invånare (mindre än Skövde) och huvudstaden Scarborough har 17 000 invånare (mindre än Ulricehamn), och det mesta är faktiskt smått. Vårt hotell hade till exempel bara 20 rum!

Ön är väldigt oturistisk, delsvis för att man inte behöver turisterna på samma sätt som många andra små öar. Man har nämligen egen olja och gas, och oljenationer brukar ju klara sig ganska bra ändå. När vi var nere i huvudstaden fanns var det i stort sett omöjligt att hitta vykort! (De vi skickade har inte kommit fram ännu, så vi letade kanske förgäves...)

Den turism som man ändock har är mycket av naturturism - vi gick i regnskog, djuphavsfiskade, badade i vattenfall, solade och badade på nästan tom strand. Det var så skönt!

Här får du några bilder som visar lite av hur vi haft det. Den nedersta är en kolibri som J lyckades fånga på bild när han plåtade blommor - visst är den bilden fantastisk?

Hur har du haft det?

4 kommentarer:

 1. Jag har inte behövt skotta i alla fall. Men det beror mer på det faktum att jag inte har ett hus. Annars har det varit ganska lugnt.
  Fina foton allihop!

  SvaraRadera
 2. Fantastiska bilder! Kram M.

  SvaraRadera
 3. Hej! Vilken utmärkt idé att åka till en liten djefla ö varje år! Ser trevligt ut! (Skövde har knappt 52000 inv, så det trots allt några fler på Tobago!)

  SvaraRadera
 4. Blogging is the new poetry. I find it wonderful and amazing in many ways.

  SvaraRadera