tisdag 31 augusti 2010

Nya leksaker - att det ska vara så kul!

I går kom en ny leksak på posten - ett objektiv till kameran. Det är ett Tamron 18-250, och det kommer säkert att ta ett tag att lära sig det, men det är det som är grejen med fotografering. Man lär, lär sig mer, lär sig lite mer igen - och självklart har jag varit ute och provfotat lite i dag. En del blev suddigt, en del blev för ljust, men en del blev lite bättre. Det viktigaste verkar vara att vara stadig på hand, och eftersom resten av min hydda är ganska stadig, så vore det väl skam om jag inte får till det.

Det var förresten inte det enda som kom på posten - även 30 kilo böcker, minsann! Nu var jag visserligen förvarnad om att det skulle komma denna mängd och att det dessutom handlar om en felleverans. Egentligen ska jag ha 7 böcker, men jag har fått 7 x 7 böcker!

Någon har läst fel vid packningen, helt uppenbarligen. Lösningen fick bli att jag inte hämtar ut det, vilket löser problemet för mig och för bokförlaget, men inte för Ica som är tvungen att administera det hela.

Snart är det förresten bokmässa i Göteborg.

Det är verkligen en högtid för mig varje år. Jag bara glider runt och luktar på böcker, tittar, bläddrar, myser. Häromåret var faktiskt Universeum där och visade upp en livs levande orm! Och jag tog i den. Bara sådär. Det kan låta fånigt, men den som har det allra minsta av fobi vet hur modig jag egentligen var. :)

Nu ska vi ut i svampskogen en sväng och försöka få ihop till kvällsmackorna. Dagens bilder får bli några provkort med nya objektivet. Som ni ser har jag i alla fall lyckats lista ut det där med fokusering. Dessutom råkade det springa förbi en katt som också fick finna sig i att bli fotad.

Har du hittat någon svamp i år? Har du i så fall lust att tala om var? ;)

5 kommentarer:

 1. Oj oj oj va svamp - men vi kan ta var en annan gång ( det är för många som läser din blogg ;-)

  Eva-Karin

  SvaraRadera
 2. Vi måste ha gått precis där du har gått tidigare - för vi hittade inte en svampusling...

  SvaraRadera
 3. Här omkring upplever jag att jag alltid är tvåa på svampställena. Förstår nu att det är ännu värre i Månstad-Länghemstrakterna. Antagligen aldrig bättre än trea.

  SvaraRadera
 4. Stämmer. Men vi hittade andra "spännande" saker i skogen, vilket jag berättar mer om i morgon! :)

  SvaraRadera
 5. Vilken "cliffhanger" Ser med spänning fram emot dagens inlägg.
  J

  SvaraRadera