fredag 10 september 2010

I dag gör jag det lätt för mig

I dag gör jag det väldigt enkelt för mig här på bloggen, för jag har nämligen redan författat i dag. En insändare, minsann!

Jag vet inte om den kommer in i tidningen, men jag hoppas det. Om inte, eller om du av någon anledning inte läser den eminenta tidningen STT, så får du den även här:

Och jag som trodde att jag är sosse!
Jag har i många år varit övertygad socialdemokrat. Det är jag ännu, så är det klargjort. Men när jag läste STT:s valbilaga förra veckan blev jag förvånad, för vet ni – jag var faktiskt centerpartist. Och folkpartist. Och moderat. Till och med kristdemokrat. Dock icke Sverigedemokrat. Vad jag pratar om är fluffandet med det politiska språket.

Det fanns nästan inte ett ord i Centerns, Folkpartiets, Moderaternas eller Kristdemokraternas kommunala handlingsprogram som jag inte kunde ställa upp på (utom det där med vårdnadsbidraget, det har jag svårt för). Men i övrigt tyckte samtliga partier att mycket var bra, eller möjligen kunde bli ännu bättre, i Tranemo kommun. Det är svårt att vara emot det. Men jag saknade konkreta förslag på vad partierna vill göra, och framför allt – hur man vill gå till väga just här i Tranemo kommun. Det är ju trots allt kommunala handlingsprogram det handlar om.

Självklart tycker jag att Socialdemokraternas program är det bästa, det förstår alla som känner mig. Det handlar om ideologi, men det handlar faktiskt också om konkretion.

Så snälla – lägg de politiska programmen bredvid varandra och jämför. Fundera över vilket parti som faktiskt föreslår sådant som berör oss i Tranemo kommun, vilket parti som visar vilja att förändra även i vardagen, inte bara i svulstiga och väldigt allmänna ord. Vem vet – kanske också du röstar på sossarna i årets val?

Petra Vainionpää (S) Månstad

Dagens bild får bli en rosenbukett. Jag tyckte liksom det passade dagens tema. Hur är det - är du lika trött på politiska floskler som jag?
 

2 kommentarer:

  1. Jag gör mina headers i antingen photoshop eller picasa, denna headern som jag har nu har jag gjort i picasa. det är lite pilligt men det blir oftast bra :)

    SvaraRadera
  2. Du är så stark i ditt engagemang. Jag vill också se ett rödgrönt Tranemo! Kram/M.

    SvaraRadera