fredag 3 september 2010

Rå fisk - utan rå fisk!

I dag har jag haft sushipremiär, och vet ni - det var överraskande gott. Det kan bero på att jag fick laxen lite tillagad och skippade den råa fisken. Jag fixar inte det där med rå mat nämligen - varken sill, gravad lax, blodiga biffar eller sushi, men föga visste jag att man kunde äta en råfiskrätt utan rå fisk.

Men dagen började långt tidigare än det. Jag och väninnan G var nämligen på Ikea i Jönköping och storshoppade. Och då menar jag verkligen storshoppade. 60 vinglas, bestick och kaffekoppar för lika många, salladsskålar, uppläggningsfat... Massor av saker till Månstads IF alltså. Ni kan tro att jag körde försiktigt från Jönköping och hem. Och såklart körde vi lite, lite fel. Man gör lätt det i Jönköping.

Kvällen har också innehållit lite kultur, tack vare A-S!

Vi var nämligen på Borås Stadsteater och såg en kombinerad teater- och musikföreställning med översatta Nick Cave-låtar. Ni som inte riktigt kommr på vem det är så finns en länk till hans (för mig i alla fall) mest kända låt här - Where the wild roses grow. Den gör han med Kylie Minogue, och videon är riktigt läcker och sevärd.

Föreställningen går den här helgen, så är ni i Boråstrakten är den verkligen värd ett besök! Dagens bild får bli pressbilden för föreställningen (lite extra reklam där alltså).

Och det är ju fredag igen, hur det nu gick till. Vad gör du i helgen?

fotograf: Stefan Thulin

3 kommentarer:

 1. Skulle försöka fånga några mer kräftor men ack så magert istället hittade vi en massa taggsvamp och en del kantareller så resten av kvällen blir det att rensa- lite valarbete imorgon - sedan ska jag vara farmor resterande del- ha det bra i huvudstan.
  E-K

  SvaraRadera
 2. Ha ha. Jönköping e hopplöst. Men ja vill minnas att vi for förbi Ikea på vår jakt efter Max. /A

  SvaraRadera
 3. Gratulerar till din sushi-premiär, det är det godaste som finns! Fast det ska va med rå fisk ;) Mums!

  SvaraRadera