Jag är egentligen ingen högtidsmänniska på det viset, så påskpynt finns det väldigt lite av här i hemmet. En fulsnygg keramikhöna och några påskliljor. Det får räcka, utöver äggen alltså.
I kväll kommer barnen så vi satt och kollade lite recept i morse. Nu blir det svensk gårdskyckling med pressad potatis och citronsås till varmrätt och den allra ljuvligaste (hoppas jag!) Nutellatårta med maräng. VI fick den när vi har hos S och T härom helgen och nu tänkte jag försöka få till den själv. Blir den bra kan jag bjuda på receptet i morgon om någon är intresserad.
När jag satt där och bläddrade i nån mattidning som jag sparat i receptlådan hittade jag något som såg märkligt ut, åtminstone i mina amatörkockögon. Se här:
Jag förstår inte riktigt. När ska man använda ugnen? Eftersteka under lock på medelvärme gör man väl på spisen? Finns det någon matklok kvinna eller man som kan bistå med lite kunskap här?
Ja, det var ett märkligt recept!
SvaraRaderaJag undrar också var "spetten i skogen" hör hemma i detta!
SvaraRaderaMaj: ja visst är det.
SvaraRaderaMaria: var ska spetten vara om inte i skogen? Lite som sleven i grytan...:-)