torsdag 14 juni 2012

Hängmattan nästa?

Ibland längtar jag mer än annars till hängmattan, inte minst den dag när Sommarpratarna presenteras - och det hände i dag! Nu ska jag vara ärlig: Det är sällan jag lyssnar på det när det sänds på eftermiddagarna. I stället brukar jag ladda ner dem på lilla ipoden och lyssna under mina morgonpromenader. Men formen spelar ingen roll, det är innehållet och känslan som är grejen.

Nu skulle jag kunna rada upp några favoriter, men vet ni? Det är ofta andra än mina förhandsfavoriter som blir de bästa godbitarna - kanske för att förväntningarna är för höga på de tilltänkta höjdarna.

I år har jag visserligen redan spanat in Thorsten Flink (15 juli), men kanske blir någon helt annan som fastnar i mitt sinne. Några sommarpratare jag minns extra genom åren är Mia Skäringer, Pia Johansson och Nanne Grönwall. Det  beror på att jag under programmen kom på att jag hade både åsikter och erfarenheter gemensamt med dem - sådant som jag inte visste om dem innan. Och där tror jag att jag nosar på själva grejen vad gäller min relation till sommarprogrammen.

De ska överraska. De ska komplettera eller ändra min bild av en person - inte bara förstärka det jag redan visste.

Sommarprogrammen har också gett mig en del ny musik. Ett år var det flera av pratarna som spelade Lou Reeds "A perfect day" som jag numera har som väckningslåt på telefonen. Perfekt! Några andra melodier som fastnat är "This is for lovers" med Pete Doherty, som jag aldrig hade hittat annars, och "Pool of Happiness" med Sara Isaksson och Anders Widmark, vilket också var helt okänd mark för mig.

Har du några favoriter bland sommarpratarna? Är det något musikminne (eller annat minne) som fastnat mer än något annat? Det vore jättekul att veta!

I dag bjuder jag på två av de tre ovan nämnda låtarna. (Pool of Happiness finns på Spotify.) Luta dig tillbaka och njut!

Måste bara tillägga att youtube även bjöd på en märklig (läs: hemsk) version av Perfect Day med Lou Reed och Luciano Pavarotti - den får du leta upp på egen hand. Hu...
3 kommentarer:

 1. Gör precis som du, laddar ner programmen. Tyvärr blir det sällan av att jag lyssnar på dem bara, glömmer bort att jag har dem...
  Själv gillade jag ju Maria wetterstrands program förra året, nannes avslöjade ju massor av tragiska grejer som hon inte låtit sig knäckas av, sånt imponerar på mig...

  SvaraRadera
 2. Missar tyvärr ofta sommarpratarna. Och jag har helt missat vilka som ska prata i år. Så någon favorit har jag inte.

  SvaraRadera
 3. Jenny: Ja Nanne imponerade på mig också. Tänk när hon satt och tryckte på toaletten (?) när hennes mormor hade mördarbesök!

  Singelmamman: Ibland ramlar man bara på favoriterna. Men ladda ner är verkligen ett tips!

  SvaraRadera