torsdag 21 juni 2012

I midsommartid

Det är torsdag före midsommarafton och  jag sitter på jobbet och väntar på M. Vi ska åka ut till Hofsnäs herrgård och äta vår årliga räksmörgås med sockerdricka till - inte coca-cola, inte fanta, inte ens fruktsoda. Det ska vara sockerdricka till, för denna tradition är viktig och en del traditioner är till för att följas. Förra året hade Hofsnäs ingen sockerdricka uppe, men en annan M gick ner i källaren och rotade fram ett par gamla flaskor till oss. Tur det. Vi får hålla tummarna för att de fixar det i år också. Jag är ingen traditionsbunden person i vanliga fall - till jul blir det som det blir, med mat och firande här eller där. På påsken åker det kanske fram någon gammal tuppdekoration och så äts det något ägg extra. På nyår är vi ibland ute och reser, ibland inte. 


Jo, en tradition har vi faktiskt på jul - jag och J brukar spela Guitar Hero på kvällen när allt lugnat ner sig. Kanske inte den vanligaste svenska jultraditionen men det funkar för oss.  :-)


Midsommar är ju också full av traditioner med midsommarstång, lekar, sill och snaps, ja ni vet. Nu gillar jag ju inte vare sig lekar (gjorde för mycket av det under SSU-tiden), sill eller snaps - men stången är ju vacker att se på. Dessutom är det alltid kul att träffa trevligt folk och i år ska vi hem till  några andra Månstadsbor, vilket ska bli väldigt kul!

Jag önskar din en skön och härlig midsommarhelg och att du njuter av de ljusa fina kvällarna.

Har du förresten tänkt på att det varje år är någon käck person som vid den här tiden på året säger: "Snart vänder det och blir mörkare igen." eller varför inte "Nu är det bara sex månader kvar till julafton!" Lova mig att du inte blir den som säger det till mig i år. Jag kan läsa almanackan, tack så mycket, men jag vill inte tänka på det. Inte nu. Inte än.

Dagens bild får bli en favorit i repris. Vilken storhelg är förresten din favorit? (Är det förresten någon som vet hur man fixar inställningarna i Blogger så man slipper så glest mellan styckena??)1 kommentar:

  1. Min favorit bland storhelger är den jul som gör att jag som arbetar får många lediga dagar på raken och kan lägga till någon semesterdag och vips ha över två veckor ledigt. Så egentligen är det ledigheten jag vill åt. :-D

    SvaraRadera