onsdag 27 juni 2012

Tillökning i familjen!

Vi har fått tillökning i familjen. Inte någon liten telning av vanligt slag utan en robotgräsklippare vid namn Helmer. Han surrar och rullar här ute på den nästan 3000 kvm stora gräsmattan, lite fram och tillbaka, lite hit och dit, och snyggt blir det. Emellanåt åker han in och laddar sig - och sedan är det bara på det igen.

Lyx? Javisst. Men en av de bättre lyxvarianterna på länge, kan jag nog tycka. Nu slipper J (för det är han som är gräsklippningsansvarig här hemma) sitta och skaka på åkgräsklipparen ett par timmar varje vecka. Därtill är Hemler helt ointresserad av väder och vind. Han rullar på om det så spöregnar. Det gjorde inte J, utan mycket tid gick i stället åt att försöka pricka in soltimmarna, och med tanke på mängden sol på sistone kanske man vill göra något annat de få timmarna.

Helmer tänker någon? Varför just Helmer?

Jo, jag ville döpa den till Elvis (den rockar och rullar) och J ville döpa den till Ozzy (den är svart och fräck). Därför fick mamma A döpa den i stället och hon föreslog Helmer. Så enkelt var det med det. Sedan kan man ju alltid diskutera det mogna i att döpa alla prylar, men det är en annan historia. 


Mamma A fyller förresten år i dag - hurra, hurra, hurra!


Dagens bilder får bli dels Helmer i kvällssol, dels några bilder på  årets midsommartårta - inte gjord av mig dock utan av tårtskickliga E. Hur har du det i dag förresten? Regnar det på dig? Har du semester? Vem tror du vinner matchen - Spanien eller Portugal? Har du varit med om något roligt i dag?


Berätta gärna - det är alltid kul med kommentarer. :-)

5 kommentarer:

 1. Hej på dig - grattis till nye familjemedlemmen - vackert namn förresten. Du undrade häromdagen hur en bra blogg skulle vara - jag har funderat.
  Tankeväckande utan att ge för mycke dåligt samvete.
  Upplysande utan att skvallra.
  Berättande om livet därhemma utan att vara för privat.
  Rolig men inte på någons bekostnad.
  Väcka nyfikenhet och ändå vara diskret.

  ....och jag tycker du lyckas bra med att täcka in mina krav på en bra blogg. Ha en bra sommar med Helmer och J vi kanske syns vid nå´n sjökant en vacker sommardag ;)

  SvaraRadera
 2. Matchen har jag inte någon synpunkt på. Men jag har träffat en föredetta arbetskamrat som jag gillar och ätit lunch ihop. Jag har fikat med mina tonåringar. jag har promenerat med Sus och det var bra hos doktorn.

  SvaraRadera
 3. Våran trädgårdsarbetare heter Sigge och det namnet blev efter Sigvard Marjasin. En liten en men han klipper bra. Visste du föresten att landets alla bensindrivna motorgräsklippare släpper ut mer skit i luften än vad alla Sveriges bilister gör under sommarperioden. Hur kan det vara så? Jo, de flesta bilar har avgasrening men det finns ingen bensindriven motorgräsklippare med denna utrustning. För övrigt så täcker du in de förutsättningar som har beskrivits för en bra blogg. Men viktigt med kontinuitet. Sätt dig nu och beundra den nye arbetaren på gården.

  SvaraRadera
 4. Jag har hört att man skall döpa den efter den som har namnsdag den dagen man köper den! Våran skulle då heta Frideborg vilket vi inte tyckte passade (för det är väl en man?!) så den heter kort och gott slaven:)
  /Jenny

  SvaraRadera
 5. E-K: Ja, en sjökant låter bra!

  Singelmamman: Du verkar haft en bra dag!

  Janåke: Sigge var ett väldigt passande namn, beaktat arbetsuppgiften. :-)

  Jenny: Slaven stämmer också bra. Och det där med att döpa efter namnsdag är ett system jag haft för mina trätranor - inte minst Birgit i Stockholm och Tord som bor borta på Furubacken. Trist bara om man får en klippare eller trana som heter "Värnlösa barns dag" eller nåt. :)

  SvaraRadera