söndag 15 juli 2012

Njutbara helger

Jag läste för ett tag sedan att man inte alls behöver ha en längre ledighet för att må bäst och varva ner - det går minst lika bra med flera kortare ledigheter. En vecka efter ledigheterna har man nämligen samma puls och blodtryck som före ledigheten. Det viktiga är att man kopplar av (kopplar ner) när man är ledig. Jag tror det är riktigt sant. Den nya trenden är dessutom att man ska vara helt oanträffbar på ledigheten - ingen telefon, inga sms, ingen facebook. Det tror jag också är av nytta.

J går på semester i morgon, själv ska jag jobba ett tag till. Vi får se hur länge det blir, så fram till dess njuter jag av helgerna - och det är sannerligen inte illa.

Jag tycker faktiskt lite synd om dem som älskar sommarsol och som nu har haft sin semester. Det kan inte ha varit så många soltimmar. Själv gillar jag solen, självklart, men regniga dagar med pussel och film är inte så dumt det heller.

Vi har haft en mysig helg. M var på besök i stugan och vi åt gott och spelade spel. Därutöver har vi haft lite pussel, lite gräsklippning och i dag toppade vi med fika på Glasets Hus i Limmared. Jag har inte mätt det, men nog tror jag att både puls och blodtryck har mått bra, för det har jag gjort!

Dagens bilder får bli några helgfoton. Har du haft det bra i helgen?3 kommentarer:

  1. Helt fantastiskt! Har upplevt Österlen i gott sällskap. Många fina bilder blev det!

    SvaraRadera
  2. Jag har slöat med goda vänner i deras sommarstuga. Idag har jag inte gjort annat än att somna om. I princip. Hela dagen. Duschat utomhus, sen åkte jag hem och fortsatte slappa. Att varva ner är A och O, helt klart. Oavsett längd på semestern.

    SvaraRadera