torsdag 19 juli 2012

Sommar, sommar...

Jag har varit riktigt duktig de senaste morgnarna och gått på morgonpromenad. Med stavar. Jo, stavgång är faktiskt riktigt gott för trötta kontorsaxlar ska ni veta. Dessutom har jag köpt sådana där fjädrande powerwalk-stavar och de är rejält effektiva för armar och rygg. Jag gör det för att kroppen behöver det, och tappar jag något kilo på vägen är ju det ingen nackdel. Beach 2012 verkar det i och för sig inte bli så mycket med, men jag säger som det står på ett vykort jag såg en gång: "Det är väl bra att vara smart, men det gör ju inget om man är smal och sexig också!" 

Det är inte så mycket fågelkvitter på morgnarna längre, har ni märkt det? Det gör i och för sig inte så mycket för mig, för jag brukar ha lurar i öronen - lågt dock, så jag hör trafiken såklart. Och just nu lyssnar jag igenom sommarprogrammen. I morse hade jag sällskap på vägen av Thorsten Flinck. Inte helt lättlyssnat kanske, han har nog inget ordagrant manus som han följer, men han är märkligt spännande den karln. 

Han pratade bland annat om rädsla kontra feghet och menade att det att inte våga är en sak men feghet sker alltid utifrån egen vinning. Därför var feghet bland det värsta han vet.

Jag funderade på det där, och ta mig katten - undrar om han ändå inte har rätt där, även om jag aldrig tänkt så. Visst hamnar vi i lägen när vi inte vågar, och det är en egenskap som är högst mänsklig, men att vara feg kanske ändå beror på att man inte har något själv att vinna på handlingen? Sådant kan jag gå och klura på, på mina morgonpromenader. Egentligen till ingen nytta, men det är liksom roligt att bara fundera. 

I dag blir det både ljud och bild i bloggen -  båda på Thorstentema. Jag tycker att "Jag reser mig igen" var en av de bästa låtarna i årets melodifestival, även om jag inser att den nog inte gått hem i Baku...

Vad funderar du på idag?4 kommentarer:

 1. Vad jag ska ha på mig imorgon! :D

  SvaraRadera
 2. Vilketboteoligt sammanträffande! Går oxå med stavar varje morgon, dock inga såna där moderna men de står på min "måstehalista". Lyssnar dessutom på sommarprogramnen, häromdagen Henrik Hjelt som hade ett sätt att se på problem och problemlösning som tilltalade mig massor! Rekommenderas!

  SvaraRadera
 3. Herre Gud, detta stavningsprogram driver mg sakta men säkert mot vansinnets rand...
  "vilket otroligt" ska det givetvis stå.

  SvaraRadera
 4. Emilia: Det kanske ändå verkar vara läge för barbent? Man kan ju alltid hoppas att solen gör sitt...

  Jenny: De där moderna stavarna är jättebra - vi får byta rekommendationer, stavar mot Henrik Hjelt!

  SvaraRadera