måndag 9 juli 2012

Vanlig måndag - men ändå inte

Veckorna rusar iväg. Har ni hört mig säga det tidigare? Nej, jag börjar inte bli gammal och gaggig, men visst är det så ibland att den ena veckan är den andra lik. Dock var helgen som gick lite annorlunda, lite bättre på sätt och vis.Vi var nämligen ute i stugan.

Det är fullständigt underbart att vakna därute. Sjön ligger spegelblank (ibland i alla fall) och fåglarna kvittrar. Regnar det gör det ingenting. Då smattrar det mot plasttaket och sjön liksom lever sitt eget liv. Det är härligt att bara sitta och titta på vattnet och filosofera. Vi har ju en insjöstuga inte så långt härifrån och man kan alltid fundera på för- och nackdelar mellan hav och insjö. För mig går det alldeles utmärkt med insjö - dels badar varken jag eller J om det inte är typ 25 grader, dels är det glesare mellan stugorna, vilket passar oss perfekt. Men gudskelov tänker inte alla lika, för då vore det ju mer trångt med stugor vid vår lilla sjö, eller hur?

Men nu är det måndag, och den här veckan är en väldigt speciell vecka för det är dags för SÅS - Stockholmsdamernas Årliga Simmesjöbesök!

Jag har tre nära och goda vänner som brukar komma ner i olika konstellationer varje år - ibland en, ofta två, emellanåt tre. Inga måsten finns, de som kan kommer, vi shoppar loss lite i Gällstad, umgås i stugan, fnittrar och mår gott.

Ett sista inlägg vill jag göra om Almedalen. Jag hörde nämligen på lokalradion i dag att någon potentat uttalande att det gav så mycket att åka dit (på skattebetalarnas pengar) för man fick chansen att prata med självaste ministern. Två funderingar: 1. Kan man inte maila eller ringa? 2. Kommer ministern att minnas just det mötet - bland alla andra?

Ja, jag låter som en tjurig kärring, men jag tycker ändå att det verkar gå väldigt mycket gemensamma pengar för detta spektakel evenemang. Men jag har säkert fel, eller vad tror du?

Dagens bilder är hämtade från trädgården här i Månstad. Vi kan väl se blommorna som mitt och J:s  extra grattis till svärfar som fyller år i dag - hurra! Tänk bara vad mycket bättre bilderna hade kunnat bli med ett riktigt makroobjektiv. Det är i sanning min nästa investering.


6 kommentarer:

 1. Du får gärna köpa ett macroobjektiv till mig också! :)

  SvaraRadera
 2. Jag kan tänka mig det. :-)

  SvaraRadera
 3. Petra, med makro ser man det lilla i tillvaron! :)

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig varit på Gotland under Almedalsveckan. Jag gör också samma ifrågasättande som du. Det finns säkert de som lyckas knyta en del nyttiga kontakter. Men det stora flertalet "glassar omkring". Smålyssnar lite på en del arrangemang mest för att stilla samvetet när man åkt på allmännas pengar.

  SvaraRadera
 5. Låter trevligt med SÅS. Och vad det gäller insjö eller hav så slår jag ett slag för insjön. Havet är också fint men så otroligt överreklamerat, ja överromantiserat! Korten är jättefina även utan makroobjektiv!

  SvaraRadera
 6. How do you make money? - Work Tomake Money
  How Do I Make Money in Online Gambling? — In most cases, these gambling strategies are used to make money, หารายได้เสริม but they are

  SvaraRadera