onsdag 4 juli 2012

Vänskapligt kvittrande?

Jag gillar sociala medier, det har jag sagt tidigare. Men samtidigt funderar jag mycket på dess funktion. Jag har tidigare kommenterat att Facebook blivit mer av ett fotoalbum, och den trenden håller i sig tycker jag. Kul - i alla fall mycket roligare än att läsa vad folk äter till middag eller var de befinner sig just nu.

Men än roligare tycker jag nog att Twitter är, ni vet - där man på 140 tecken ska lyckas vara vitsig och intressant, och många är det. Twitter skiljer sig från Facebook på det sättet att man kan följa vem man vill. På Facebook måste man ju bli vän med folk, på Twitter räcker det att man vill följa någon. Den personen behöver inte godkänna mig, så att säga, och det gör att man kan följa vem som helst som finns där.

På min lista över dem jag följer finns så spridda juveler som Stefan Holm, Zlatan, Dalai Lama (även om jag inte för ett ögonblick tror att han skriver sina egna inlägg), Helle Klein, Carl Bildt och Niklas Svensson på Expressen. Ni hör, det är en salig blandning!

Ska man försöka sig på en gruppering så följer jag företrädesvis kändisar, kompisar, politiker och journalister - mest för att hänga med lite i flödet. Händer det något så är det alltid någon som twittrar om det, och just nu är det självklart Almedalstwitter som gäller.

Och det är här någonstans jag börjar fundera. Hur kritiskt granskar en journalist makten, om denna journalist  samtidigt är "Tjena, grillar ni ikväll?" med de politiker han eller hon är satt att granska? Jag menar inte att politiker och journalister inte får vara vänner. Såklart inte. Men någonstans kan jag inte låta bli att tänka att granskaren och den granskade kanske inte ska vara för nära varandra?  


Men det är möjligt att jag är överkänslig. 


I övrigt har dagen rymt jobb, ett spännande möte om näringslivsutveckling, en stund i solen och röda naglar. Jo, jag har lyckats spara ihop till lite naglar. Vi får se hur länge de håller. Dagens bild får bli ett blomsterarrangemang som hade passat bra i min trädgård, men sådan tur har jag inte. Bilden är tagen i Vietnam men det gör det inte mindre vackert. 

Twittrar du eller gör du något annat spännande idag? 

2 kommentarer:

  1. Nej, jag twittrar inte men jag känner att det är hög tid att börja. Stora sonen twittrar så jag har bett honom visa mig hur jag startar konto och hur det går till, men vi lyckas aldrig få tid till det. Men snart, jag lovar dig, är jag också en twittrare, åtminstone en följare!

    SvaraRadera
  2. Det är följare som är roligast att vara. :-)

    SvaraRadera