tisdag 2 februari 2010

Vem är det som väljer ut mig?

Jag får ofta mail med rubriken "Ditt lån är klart", "Låna 10 000 utan säkerhet", "Du är utvald" osv. (Jag får minst lika ofta erbjudanden om att köpa Viagra, men där känner jag bara att de varit lite slarviga i målgruppsanalysen.) Jag brukar bara klicka bort alla dessa låneerbjudanden, men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka.

Tänk om jag just den dagen har en tvåa på bilbesiktningen och det kostar massor att laga. Tänk om jag precis har bitit av en plomb och bara måste till tandläkaren. Tänk om en av katterna verkar vara lite sjuk och kanske skulle behöva besöka veterinär.

Tänk om...

Långivarna hoppas väl att deras mail ska komma till mig just en sådan dag. Det är så lätt att säga att det bara är att låta bli - det vet väl alla att räntorna på såna lån är skyhöga, att det är vansinne att hoppa dessa erbjudanden. Och visst, det är det. Men samtidigt blir jag skrämd av tillgängligheten. Ett knapptryck bort, ett kort sms, så sätts pengarna in på mitt konto. "Otäckt var ordet" sa Bull.

Jaja, nu ska jag jobba en stund.

Dagens bild visar Månstad i vinter. Det gula huset till vänster är vårt hus. Det röda är grannens. Allt det vita är snö. Det borde vara skottpengar på snö för fler än för dem som jobbar i snösvängen!

5 kommentarer:

 1. Visste tidigt att du skulle bli en eminent skribent. Kram Anette

  SvaraRadera
 2. Äsch då... *rodnar klädsamt* - men tack!

  SvaraRadera
 3. Himla bra analys - jag yrkar bifall - till förbud :))

  SvaraRadera
 4. Jag gillar, gillar och gillar den här vintern jättemycket! Allvarligt. Snö så vi kan åka skidor och skridskor i nästan hela landet. Kyla istället för regn och slask. Det är helt enkelt ljuvligt. Häromdagen, morgonen, var det en kille på väg till dagis som plötsligt "ramlade" i snön, både en och tio gånger, med ett glatt skratt. Jag var två sekunder från att göra likadant, men då blev det grönt och jag kunde gå över vägen, till mitt jobb. Men imorgon blir det en snöängel, var så säker!

  SvaraRadera
 5. Jovisst är det läckert med riktig vinter, men här på vägarna ser man inte var vägen slutar och dikena börjar, och i morse var den en halvmeters vall att ta sig över för att hämta tidningen ute. Plus- och minuslista. För- och nackdelar. Men snöänglar gillar jag! :-)

  SvaraRadera