fredag 19 mars 2010

Vi har vår i luften! Var har ni er?

Rubriken är ett exempel på Göteborgshumor, tror jag. Tyckte hur som helst att det passade i dag, eftersom jag varit i Götet i dag på jobb en sväng på förmiddagen. Funderade ett tag på om jag skulle ta en liten, liten shoppingrunda också, men Månstad och kvällens LRF-pub lockar och drar. Först filmvisning, sedan samkväm, cirka 80 personer anmälda.

Vi bor alltså drygt 350 som bor i Månstad, så uppslutningen är stor, och detta speglar något som fascinerat mig ända sedan jag flyttade hit.

Oavsett om det är en föreläsning om översiktsplaner, ett bildspel om glasvaser vi minns, en kurs i hur man stickar egen hyllvärmare eller en föreläsning om vildsvinsjakt, så kommer Månstadsborna. Mangrant och kvinnogrant. Så även till en LRF-pub med filmvisning.

Vi har ingen affär, inget bibliotek, ingen skola, men vi har sammanhållning och engagemang. Det värmer - som en hemstickad hyllvärmare.

Jag var som sagt i Götet i dag, för jag skulle ha en handledning för en skribent. När jag kom till företaget anmälde jag mig i receptionen och killen i receptionen ringde upp den jag skulle besöka. Så långt allt enligt regelboken. Men det ovanliga var att han började samtalet såhär:

- Tjena, det är växeln. Hur är det?... Jaha... Jo, det är bra... Ja, det har ju kommit lite regn i natt...Vi får tro att våren är här... Förresten - ditt besök har kommit.

Innan han talade om att jag var på plats passade han alltså på att småprata lite. Jag tror faktiskt aldrig jag har varit med om det, och ändå har jag anmält mig i ett antal receptioner genom åren. Funderade på om det var specifikt göteborgskt att göra så, men jag tror inte det. Jag tror bara att det var en ovanligt social receptionist. Det var trevligt hur som helst.

Dagens bild föreställer en skitig snöhög i Borås, så ser snöhögarna bara ut när vintern är på väg bort. Gôtt!

2 kommentarer:

  1. Det kan inte ha varit för att han var en han? Är ju rätt sällsynt...

    SvaraRadera
  2. Funderade på det med. Men att män är mer pratglada än kvinnor? Jo, kanske i receptioner - jämförelsematerialet är ju ganska litet dock.

    SvaraRadera