torsdag 15 april 2010

Låååång startsträcka

När jag varit iväg på jobb någon eller några dagar, alltså borta från kontoret, så är det massor med pyssel när jag väl är på plats. Kolla massor av mail, fixa biljetter och boende till nästa resa, kolla att rätt dokument och version finns i rätt dator - versionsanarki är det värsta jag vet. Efter krig. Och svält. Och allt det där, ni vet.

Nu har jag röjt färdigt för den här gången.

Nu är det alltså dags att kasta sig över resterande arbetsuppgifter, och det är då den infinner sig. Den där riktigt låååånga startsträckan. Jag har jättesvårt att komma i gång, helt enkelt. Sitter och plockar bland papper, funderar på om lunchen kommer att smaka bra, tänker på gårdagen och på morgondagen, men tänker väldigt lite på nudagen.

Återigen tar jag tröst i Bodil Jönsson, denna kloka kvinna.

Hon pratar om ställtid: "Ställtid är den tid det tar att ställa i ordning, ställa till rätta så att man sedan kan börja göra något." Detta står att läsa i den ljuvliga boken Tio tankar om tid. Läs mer om den - här. Hon menar att ställtiden är helt nödvändig för henne. Snacka om att ha förstått grejen!

Jag kom hem som jag skulle i går, tack för det SJ, och anlände Månstad vid 22-tiden. På tåget fick jag som vanligt ta del av människors väl och ve via deras telefonsamtal.

Jag hoppas verkligen att damen två platser bort fick ordning på sitt förhållande - han var ju så snäll, egentligen, och hennes mamma tyckte så mycket om honom. Och jag hoppas också att den rundhylte mannen snett bakom mig fick sina smörgåsar med köttbullar på. Han ville väldigt gärna ha det när han kom hem, fick jag veta. Eller som han uttryckte det på sitt ödmjuka sätt: "Finns det verkligen inget mer? Inga köttbullar att ha på mackan??"

Dagens bild föreställer gårdagens fynd, som redan i dag befinner sig på ett par fötter nära mig. Jag lovar nu J och alla andra dyrt och heligt att jag inte ska köpa några fler Converse. I år.

Men - visst är de snygga! :-)

1 kommentar: