torsdag 20 maj 2010

Blixar och dunder

I dag är det en sådan där dag när man inte vet vad som är upp eller ner, och det är ganska skönt att den börjar bli till ända. Jag for Götet tidigt i morse för jobb, och där tänkte jag mig faktiskt en strosande, mysdag med mjukglass och shopping.

Och shopping blev det. Tre jättefina tunikor, som kanske kommer på bild någon dag. Jag är jättenöjd!

Dock blev det ingen mjukglass. Jobbet pockade på, så jag for hemåt i stället. Väl hemma var det blixtar och dunder, ska ni veta. Årets första rejäla åskoväder, och det är då man märker att man bor på landet. När jag stod i köket small det så att rutorna skallrade (det är sant) och det blixtrade till i ett eluttag. Riktigt läbbigt.

Till saken hör att vackre katten Alfred spatserade förbi precis när det blixtrade till, och jag har sällan sett en katt så perplex. Han nästan studsade därifrån! Tur att inte kattrackaren tog eld. Han blev ju trots allt april månads katt i Hemmets Journal, och det anstår inte en sådan att vara svedd i pälsen.

Som tur är drog vi ur alla sladdar i morse, men telefonlinjen är sig inte riktigt lik ändå, så är sitter jag med mitt mobila bredband.

En mindre rolig sak i dag är att en mycket god väns mamma har gått bort.

Jag tänker på dig, det vet du. Jag tänker också på mamma B. Kommer du ihåg när du stack gaffeln i hennes arm? Eller när livet - enligt bibeln, eller var det Vikingarna - pendlade mellan skratt och gråt? Dessa kommentarer är väldigt interna, och det må andra bloggläsare förlåta. Men jag hoppas att ni båda ler lite - du på ditt håll och hon i sin himmel. Stor kram!

Det blir ingen dagens bild, för nedladdningen tar på tok för lång - en flicka måste ju sova också. :-)

4 kommentarer:

 1. Ett rejält åskväder är härligt. Men då är jag glad att jag bor i lägenhet. Hoppas du och katten klarar sig från svedda pälsar. :-)

  SvaraRadera
 2. Tack för omtanken. Det finns en hel del dråpligheter att minnas vad gäller mamma B. Kram/M.

  SvaraRadera
 3. Det blev förmiddagsläsning idag Petra. Det blev ju på det viset något kul att vänta på. Som barn fick man lära sig att inte vistas framför eluttag eller under lampa når Tor kastade sin hammare. Men det var ingen större risk för vi hade bara ett eluttag och en lampa i köket och en i mellanrummet. Nu är det svårt att värja sig även för en katt-stofil.

  SvaraRadera
 4. Ja, det kunde ha blivit en katt-astrof om Alfred gått för nära. :)

  SvaraRadera