söndag 16 maj 2010

Jaså, är det där du är?

Jag är ju lite förtjust i onödigheter, sådant där som är lite som russinen i müslin, ni vet. Det behövs kanske inte, men attans vad det piggar upp!

Min senaste onödighet är något som heter Gowalla. Det är en applikation till min Iphone som via gps håller lite koll på var vänner håller hus - alltså, vänner som själva har Gowalla och som vill tala om var de är.

När jag kommer hem på kvällen trycker på jag en knapp på telefonen - och vips får några utvalda vänner reda på att jag kommit hem. När jag sitter och fikar på stan kan jag "checka in" där - och vips får vännerna reda på det. Det blir ett ganska trivsamt sätt att umgås på distans så att säga. Är man på det humöret kan man skriva någon rad eller bifoga någon bild.

Någon tänker kanske: "Hur i hela friden har folk tid med sådant?" Andra kanske tänker: "Det är otäckt det där att man hela tiden ska ha koll på varandra..."

Och jag kan kanske hålla med om någon aspekt av båda kommentarerna. Men jag väljer själv om jag vill tala om var jag är, och jag talar bara om det för dem jag själv valt ut. För mig är det en kul grej, ytterligare en leksak på telefonen om man så vill. Dessutom blir det någon konstig känsla av umgänge även om man är långt borta från vännerna.

Blir du nyfiken kan du ju gå in på Gowallas hemsida och kolla - här.

I övrigt har jag haft en skön helg. Lite jobb, lite mys, lite stuga, lite grannumgänge. Lite lagom helt enkelt. Dessutom såg vi en toppenfilm - Gran Torino med Clint Eastwood. Oj, så bra - dagens filmtips, alltså.

Dagens bilder är några små skönheter som springer i en hage nära stugan. Det finns nästan inget sötare är Highland Kettle-kalvar, eller hur?5 kommentarer:

 1. Konstigt du och jag alltid fotar samma saker. Även jag stod vid denna hage idag, med kameran i högsta hugg! Fast vi kallar med hippie-kor.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Vi har väl båda öga för det vackra i livet. :-)

  SvaraRadera
 3. Så himla söta! Vill ta hem och gosa med dem... And then again - maybe not... Men söta att se på, det är de!

  SvaraRadera
 4. oj så söt.. som sagt var jag ska adoptera den o alla andra "småbarnen" som jag såg sist... Ha en go dag o så syns vi snart!

  SvaraRadera
 5. Tina: Om de inte blev så stora hade jag nog stoppat en i handväskan.

  Kajh: Ja, vi syns snart. Det ska bli så mysigt!

  SvaraRadera