måndag 30 augusti 2010

I dag är jag ett riktigt rivjärn

Det finns nog de som tycker att jag är ett rivjärn, lite till vardags. Och må så vara. Men just i dag har jag en extra dos rivjärn i halsen, ni vet när det gör sådär jätteont att svälja. Urk, vad trist det är. Därtill har jag börjat nysa och frysa, så vi får se vart det bär hän.

(Var? Vart? Jo, men det måste väl vara vart? Det är ju riktning som anges? Eller? Hu, vad besvärligt det kan vara ibland, det där med språkpolisiära spörsmål...)

Mitt halsonda har i vilket fall som helst lett till att jag inte kränger hamburgare i Månstadsparken, vilket var planen. Känns inte så värst läckert att rossla fram "Vill du ha ketchup?" - och samtidigt låta som om man har hela ketchupflaskan i halsen.

I övrigt har jag suttit och letat på nätet en stund. Jag, J och två goda vänner har nämligen bokat en resa över nyår, och någonstans i ögonvrån råkade jag se att det skulle vara förbjudet att snusa (!) i just det landet.

Hmm...

Jag klarar mig väl skapligt. Ni som känner mig vet att jag får röka utomlands. (Och att stugan i Simmesjö ibland ligger utomlands.) Men hu för att behöva vara den som berättar detta för J! Det verkar dock ha varit falskt alarm, för på flera sajter har jag lyckats läsa mig till att det är helt ok att föra in snus precis som på vilken resa som helst. Piuu!

I dag får ni några bilder till från veteranmotorträffen i går. Dels en hoj, som jag mycket väl skulle kunna tänka mig, dels en (nånting) som puffar ut väldigt mörk rök. Jag tänkte som så att kanske påven kommer ut när röken blir vit? Precis som i Vatikanstaten? Men det blev den aldrig. Och lika bra det, för påven har väl annat för sig än att vara i Trädet en söndag.

Hur har du det med höstförkylningar och sådant?5 kommentarer:

 1. Jag tror, om jag tolket det rätt, att det bara är två ställen där det är helt förbjudet med snus... Singapore och Island. Såg nånstans något om Finland oxå, men tar inte det lika allvarligt. :)

  SvaraRadera
 2. Det var så jag fick till det också - alltså Singapore och Island. Men nog snusade vi på Island, när vi var där. Och Finland?? Nja, det måste väl vara en skröna? :)

  SvaraRadera
 3. För länge sedan var jag med om att det kom vit rök från en av våra bilar. Inte tusan kom det någon påve. Det var allt en bärgare som fick komma.

  SvaraRadera
 4. hmm svart rök.. en för stor bägare i pumpen, en aning fel karborerad ,,
  Kan sluta med bärgare. slut citat.

  SvaraRadera
 5. Jan-Åke: Jag tror att bärgare är vanligare i våra trakter.

  Mattias: Jag tänkte också på det där med en för stor bägare i pumpen. (Låter det som om jag vet vad jag pratar om? Bra! :-))

  SvaraRadera