tisdag 24 augusti 2010

Imse vimse spindel

När vi var i stugan häromdagen såg jag det allra finaste spindelnät. Så långt allt väl. Men till nätet hörde även en spindel - en jättespindel. Eftersom jag numera är bloggare tänkte jag inte: "Fy vilken otäck spindel." Nej, i stället tänkte jag: "Åh, jag måste fota den där spindeln för bloggen!"

Tänk vad man kan ändra perspektiv. :)

Just i dag är jag glad, för jag har fått programmet från Vara konserthus. Vilket ställe! Mängder av spännande evenemang för stora och små. Det jag blev mest lycklig över är att Hansson de Wolfe United ska uppträda där den 26 oktober. Jag kommer att hänga på låset - det lovar jag!

Jag minns när deras första LP-skiva kom. Jo, det var LP-skivor då. Jag köpte den för 40 kronor på skivaffären Duvan i Kristinehamn. Dit rusade jag när jag hade fått lön och köpte typ 5-6 LP-skivor. Minst. Jo, vinylsamlingen är ansenlig, men jag kan inte göra mig av med den.

Dagens bild får bli den där äckliga spindeln. Notera dock att bilden är lite suddig, för jag ville ju inte gå för nära, så zoomen fick göra sitt.

Hur känner du inför vinylsamlingen? Spara eller släng?

7 kommentarer:

 1. apropå spindlar, vi hittade Sveriges största spindel här hemma förra veckan, den satt och lurade vid en väggkontakt, och jag var bara några cm ifrån den med handen, upptäckte jag i efterhand... En kärrspindel, enorm, fy f-n ´, till och med Daniel blev skärrad. Huuuu, ryys

  SvaraRadera
 2. Är du säker på att det inte är samma som denna otäckingen? Det är ju inte så långt från dig till Simmesjö... Burr.

  SvaraRadera
 3. Jag har väl ett fåtal, kanske 10 st. 78-varv vinyl. Men däremot har jag ett tjugotal stenkakor en del endast inspelade på en sida. Tyvärr finns det väl knappast grammofoner som går att justera varv-hastigheten till dessa skivor, för det var nödvändigt.

  SvaraRadera
 4. Inte slänga vinylen!/M.

  SvaraRadera
 5. HELVETE! Ursäkta kraftuttrycket. Men det är var det absolut hemskaste jag sett på länge! Och jag kan svara direkt. Jag fullkomligt avskyr spindlar. Kan tyvärr inte ens se dem på bild. Näten ok.

  SvaraRadera
 6. Jan-Åke - inspelade bara på en sida? Det har jag aldrig hört talas om. Och funkar det alltså inte med vanlig 78-varvare?

  M - håller med!

  Singelmamman - SORRY. Min tanke var ju inte att skrämma dig, även om jag vet att du har svårt för spindlar. Du kan väl se det som lite kognitiv beteendeterapi att titta in hos mig?

  SvaraRadera
 7. Jag har en massa vinyl, även en hel flyttkartong som min sons far dumpade till honom just innan han flyttade hemifrån, och som fortfarande står kvar ... Däremot har jag ingen grammofonspelare (hette det så ...?).

  Men egentligen tänkte jag skriva: Kul, Petra, att se din soffa i Ikea-katalogen :-)

  SvaraRadera