söndag 22 augusti 2010

Vilken helg - vilket tema?

Det finns en nackdel med att inte blogga varje dag, och det är att det hinner hända så förbålt mycket mellan bloggningarna. Vilket tema ska jag välja? Gällstadsdagarna och genusfunderingen i inredningsbutiken? Nej, det sparar jag nog. Det får nog bli ett kultur- och svamptema i stället.

I dag har vi nämligen haft en kultur- och svampdag. Ibland tar vi bara bilen och åker iväg dit näsan styr oss, och i dag blev det Kvarnen i Hyssna - ett jättemysigt ställe, där man sitter ute och fikar bland forsande vatten och getingar. Det sistnämnda var väl sådär mysigt, men ändå.

När vi kom dit var det dessutom en sportvagnsträff av något slag så det stod de mest läckra bilar överallt. J fick parkera sin V70 mellan två gamla fina amerikanare. Volvon gjorde sig väl sådär i sällskapet, må jag säga.

Själv blev jag tokkär i en illröd liten Jaguar. Vill ha!!

Via några loppisar hamnade vi vid Hagavallen - "Svensk damfotbolls vagga" enligt J. Och när man kollar Öxabäcks IF:s meritlista så häpnar man lite:

Svenska mästarinnor sju gånger: officiellt 1973, 1975, 1978, 1983, 1987 och 1988. Dessutom inofficiella svenska mästarinnor 1972. Svenska Cupmästarinnor sex gånger: 1985–89 och 1991. Finalister även 1990. Division I-segrare (högsta serien 1978–1987) fyra gånger: 1982–83 och 1986–87. Damallsvenska segrare två gånger: 1988 och 1992.

Inte illa, eller hur?

Avslutningsvis drog vi till skogs för att leta kantareller. Vad ska man säga? Tur att jag har både kompass och gps på telefonen. Och när vi väl hittade ut på vägen öppnade sig himlens portar och vi blev totalt genomdränkta! Men kantarellerna räckte till två mackor i varje fall, och mer än så brukar vi aldrig plocka.

Dagens bilder får bli bevis på att allt jag skrivit är sant. :) Vad har du hittat på i helgen?7 kommentarer:

 1. Kräftskiva, mys med tonåringarna, släktlunch (ågren...) Och mer mys med tonåringarna. Oj, så glömde jag, tränat. Det var min helg!

  SvaraRadera
 2. Låter bra nästan allt. ;)

  SvaraRadera
 3. Här var det häckklippning hela söndagen. Både grannen och vår sibiriskaärtbuske-häck har snaggats. Klippet är ganska "sticksit" men nu är det gjort för den här gången. Sportbilsträffen hade varit något, det riktigt pyser av nostalgi.

  SvaraRadera
 4. Klippte du verkligen grannen? Eller menar du granen? Svårt det där med växtlighet. :) Men sportvagnsträffen var underbar!

  SvaraRadera
 5. Låter som en höjdarhelg (förutom regnet då kanske...)

  SvaraRadera
 6. Mrs Wet T-shirt.... snyggt! Å jag som hade med mig påsen med peruker och annat smått och gott idag till Medborgarhuset å så var du inte där...

  SvaraRadera
 7. Jodå, man känner sig väldans attraktiv ibland. :) Jag hade tänkt komma på mötet, men såklart kom det saker emellan. Synd, för det verkade intressant.

  Vi ses nog snart på ett möte nära dig. Eller mig. Jag kommer till Willys på torsdag. Kan det vara nåt?

  SvaraRadera