torsdag 23 september 2010

Åter i stora staden

Två Stockholmssvängar samma vecka blev det den här veckan - först valvaka och möte på söndag och måndag, nu kurs och möte på torsdag och fredag. Kursen i dag var en kvällskurs klockan 18-21 så jag har precis kommit till hotellet. Jag träffade ett gäng sekreterare i bostadsrättsföreningar och "drillade" dem i mötesteknik.

Det var kul men otroligt intensivt. Det finns så många frågor och situationer som kan dyka upp, och det gäller att ha svar, eller försöka fundera ut svar, på dem alla. Deltagarna har trots allt gått direkt från jobbet till en kurs i tre timmar, och jag vill ju att de känner att det är värt det.

Själv blir jag alltid fullständigt endorfinspeedad efter sådana kurser, för att efter någon timme bara dunsa ner i kraft och energi. Jag är precis mitt emellan de två stadierna nu. :-)

Jag noterade förresten på Facebook i dag att flera vänner skriver typ "Hej då, nu drar vi till Tanzania" eller "Åh vad skönt det ska bli att ligga på stranden en vecka." Troligen en ren följd av valrörelsen, eftersom jag har många politiska kamrater, så att säga.

Jag förstår inte riktigt hur man tänker då. Alla ser ju att man åker bort. Då kan man lika gärna skriva "Välkomna hem och gör inbrott, vetja!" Det är kanske bara "vännerna" som ser det, men vänner har vänner, har vänner....

Bättre då att skriva när man kommer hem, kan jag tycka. Jag kan förvisso skriva att jag drar till storstan, men huset är ju inte tomt utan J håller ställningarna. Nästa gång tänkte jag förresten hinna med en lunch med Singelmamman - dags att få det gjort, eller hur? :-)

Nej, nu ska jag sussa. Dagens bilder får bli dels en järnvägsstation (inte vackert, men väldigt vanligt i mitt liv) och utsikten från hotellet. Jag sätter mitt hopp till att frukosten är bättre.

Vad brukar du äta till frukost förresten?
2 kommentarer:

  1. Tur att du la till det där om lunch! Satt, nä ok låg och läste och tänkte att det var själva sjutton hur du flänger hit men inte att vi ses... Men, nu är jag inte sur. Ser fram emot din nästa Sthlms resa! Kram

    SvaraRadera
  2. Glömde frågan. Jo antingen havregrynsgröt med skivat äpple och kanel på, lite mjölk. Eller en smörgås på grov mörkt bröd, med ost och skinka/salami och en kopp svart kaffe. Men jag äter aldrig frukost före 9. Tränar innan och/eller tar med mig frukosten till jobbet i veckan. På helgen tränar jag också innan frukost, eller sover, länge! :-)

    SvaraRadera