fredag 4 februari 2011

Inget-speciellt-fredag och jag älskar det

I kväll är J på pubkväll här i Månstads bygdegård, inklusive irländsk livemusik. Ni som är härifrån tycker att det är helt naturligt att det händer något i Månstad i kväll. Igen. Ni som inte är härifrån kanske är förvånade, förbluffade eller kanske rentav lite sugna på att komma hit?

Själv är jag inte där.

Det är säkert jättetrevligt, men helt plötsligt kände jag bara för att krypa upp i ett soffhörn och bara vara trött, så då gjorde jag det. Det känns som det var evigheter sedan jag bara satt och slöade framför tv:n och jag bestämde mig för att faktiskt lyssna på kroppen.

Så här sitter jag. En katt på soffkanten ovanför nacken och en bredvid mig. Båda snusar och snarkar. En uppäten bunke popcorn bredvid mig (inte värst LCHF men det struntar jag i) och ett vinglas på soffbordet. Parlamentet på tv. Behöver jag säga att jag mår gott?

Ett litet moln på himlen är dock att Lena Nyman är borta. Jag minns henne i många olika roller, inte minst som kvinnan i sportaffären, hon som ska köpa puttekulor åt sin son Totte. Har du något speciellt Nymanminne?

6 kommentarer:

 1. Härlig kväll! Nu tar jag och ser den av dig rekommenderade Boston Legal.
  Har just delat med mig av en av mina favoriter med Lena Nyman, det är verkligen sorgligt att hon varit sjuk så länge och nu inte finns ibland oss.

  SvaraRadera
 2. Vi skola alla den vägen vandra!

  Onkel P

  SvaraRadera
 3. Det låter som en hel-härlig fredagkväll. Tycker också det är underbart att göra ingenting ibland, tyvärr har jag en liten "lutheran" på axeln som ofta som drar mig till plikter som disk- och tvättberg, fast inte alltid... popcorn låter som en bra idé...

  SvaraRadera
 4. Luther har inget med disk eller tvätt att göra. Han var en glad gamäng och livsnjutare och har genom tiderna blivit oskyldigt beskylld för allehanda "måsten". Han skulle ha gjort precis som Petra: krupit upp i soffan och moffat i sig popcorn. Bra gjort, båda två! /M.

  SvaraRadera
 5. Anna: Ja Boston Legal är en höjdare.

  Onkel: Men inte än på ett tag!

  Titti: Popcorn var en bra idé!

  M: Men visst säger man att man har Luther på axeln... Det måste vara tesernas fel!

  SvaraRadera
 6. Det är tolkningen av teserna som blivit förvanskad av dem som inte ville släppa kyrkans överhet över "folket". Varför stod man t.ex. och predikade på latin när 99,9% inte förstod vad som sades? "Man ska tala med bönder på bönders språk" som bekant! :-) /M.

  SvaraRadera