tisdag 8 februari 2011

Jag kan inte låta bli

Emellanåt, kanske för ofta, byter jag design på bloggen - och i dag var det dags igen. Jag tänkte att man kanske ser texten på ett annat sätt med en annan bakgrund? Boktexten kanske gör att mina inlägg får en mer intellektuell touch till sin form - vilket de förmodligen saknar i sitt innehåll?

Nej, det där tror jag ju inte på själv ens en gång.

Men jag hörde en klok sak om att se saker på olika sätt. Tänk er att det kommer ett rymdskepp till jorden. Tänk er att en utomjording tittar ut och får se en människa som går ut med sin hund. Vem tror ni styr vem, ur utomjordingens perspektiv?

Hunden går först, människan lydigt lallar efter. Och inte nog med det - när hunden har satt sig ner och uträttat behoven, vem plockar snällt upp? Jo, människan. Utifrån sett kan man nog lätt tro att hunden styr människan, eller hur? (Eventuella hundägare kanske håller med.)

Detta väckte lite samma tanke hos mig som när jag läste den underbara "Liftarens guide till galaxen" första gången - nu har jag nog läst den 20 gånger. Där finns en sekvens om att delfinerna i alla tider försökt tala om för människan att jorden ska gå under. Men varje gång de har tittat upp ur vattnet för att berätta detta har någon människa kastat en boll i huvudet på dem! Till slut tröttnade de, av förklarliga skäl.

Har ni inte läst Liftarens guide till galaxen (eller för den delen sett filmen, fast boken är bättre) så gör det så fort ni bara hinner!

Detta är en litterär dag, för nu drar jag iväg på bokmöte i Månstads äldsta bokcirkel. Den har varit igång sedan 1940-talet. Det ni! Jag har ingen hundbild på datorn, och inte heller någon bild på någon utomjording, då därför bjuder jag på katter i jord i stället. Dessa två sötingar bestämde sig härom sommaren för att vila i ett par krukor på altanen - det växte ju ändå inget i dem. Och det hade de ju rätt i.

Vilken bok läste du förresten senast?

8 kommentarer:

 1. Min senaste bok var en bokcirkelbok "Fortfarande Alice". Gripande om en kvinna som får Alzheimer.
  Just nu läser jag "En ny jord" av Eckard Tolle så jag går runt och driver min närmaste omgivning till mindre vansinne med mitt prat om ego och inre rymd... Fascinerande...

  SvaraRadera
 2. Min senaste var Hon går genom tavlan, ut ur bilden av Johanna Nilsson. Den var mycket bra och imponerande insiktsfullt skrivet av en så ung person.

  Och nu har jag börjat på Det var vi som var Mulvaneys av Joyce Carol Oates. Min nya favoritförfattare.

  SvaraRadera
 3. Den här designen passar dig perfekt. Skitsnyggt! (Jag pratar om bloggen, alltså)

  SvaraRadera
 4. Jenny: Ego ocn inre rymd - låter spännande!

  Maj: Tack för tips, för jag tar det som ett sådant. :)

  Maria: Ja, visst blev det fint!

  SvaraRadera
 5. Är inte hekt begestrad i nya designen, men jag kanske vänjer mig? Å andra sidan gör du nog snart om den igen =)
  Liftarens Guide är en favorit som jag borde läsa om snart igen! Inte undra på att delifnerna tröttnade! Vad läses i bokcirkeln?

  SvaraRadera
 6. Prinz Heinrich von Preussen

  Onkel P

  SvaraRadera
 7. Anna: Det är en bokcirkel där vi (tolv personer) väljer ut en bok var och skickar runt under ett år, så vi läser inte en och samma bok. Det blir ofta en väldig blandning och det är kul för det är ofta böcker som man kanske inte hade läst annars.

  Onkel P: Det låter som en tegelsten. :)

  SvaraRadera
 8. Efteersom semester är läsetid för mig kan jag rekomendera Den utstötte av Sadie Jones handlar om det engelska förljugna förortslivet efter kriget. Dessutom Kvinna i grönt av Arnaldur Ingridason, en deckare som utspelar sig i Reykjavik.Och jag får inte glömma "Vi måste prata om Kevin" minns just inte författarens namn (den är utlånad) men hon är mamma till Kevin som är en av de ungdomar som utfört massaker på sin skola i USA, otroligt gripande.

  SvaraRadera