söndag 3 april 2011

Hopp i baljan!

Och så var det söndag igen. Jag säger som Julholt (enligt en kvällstidningrubrik i alla fall): "Hujeda mig, vilken vecka!" Nu vet ni ju vad jag tror om och på kvällstidningarna, men ändå. Och nu är verkligen våren på väg - fågelsträcken flyger över här dagarna i ända, sångsvanarna skriar och tranorna tutar. Det är så härligt.

Helgen har bestått av blandad kompott. I lördags hade sossarna i södra Älvsborg årsmöte. Visst var det intressanta diskussioner, ett ideologiskt tal, några val och så, men som så ofta är det mellansnacken som är de riktigt trevliga.

På kvällen åkte jag och E-K till Göteborg för att gå på Göteborgsoperan. Vi såg en riktig "skrikopera" på italienska, om ni förstår vad jag menar. Lucia di Lammermoor hette den och det var en tragisk historia och olycklig kärlek, mord och vansinne. Det fanns en svensk textremsa upptill på scenen, så det var inga problem att hänga med i handlingen och jo, opera kan vara väldigt vackert. Hur kan de bara få ut så mycket ljud ur så små kroppar? I sanning fascinerande.

Dagens äventyr har varit kattbad.

Lille Alfred har ju medicinerats i 15 dagar, två gånger om dagen, med både penicillin och örondroppar så han såg bedövlig ut i pälsen. Det var bara att dra fram badbaljan från förr och bada katten. Eller ja, ordet "bara" förresten. Den lille mannen protesterade till att börja med, med både stämband och klor, men när han väl hade blötts ner och schamponerats tror jag faktiskt att han tyckte det var ganska skönt. I alla fall är det sådant en fjantig matte vill tycka.

Dagens bild får bli några "förnedringsbilder" på lille kissen. Det finns inget som kan se så kränkt ut som en blöt perserkatt, det är säkert, och det var faktiskt lite svårt att hålla sig för skratt. Den andra katten tittade förundrat på under tiden och var förmodligen tacksam för att hon slapp.

Hur har din helg varit? Passa förresten på att lägga en kommentar på gårdagens inlägg, för då kan du ju bli en vinnare. Än så länge är inte konkurrensen direkt stenhård! :-)


7 kommentarer:

 1. Ha ha! Ja jag kommer ihåg när min katt var tvungen att bada.. oj vad jag var sönderriven efteråt.
  :-)

  SvaraRadera
 2. Ett gott skratt förlänger livet! =) Han ser verkligen patetisk...men söt ut! Tur det är över!

  SvaraRadera
 3. Det var sannerligen en blöt kattstackare. Här har helgen varit kanon, eldat en vårbrasa i trädgården och hört koltrasten, och fyndat ett och annat som syns på min blogg!

  SvaraRadera
 4. Bad hairday, eller va skriver man för komentar till ett sånt foto. STACKARS kisse å hamna på nätet m en sån bild, särskilt när man går under titeln månadens katt! /Annika

  SvaraRadera
 5. Singelmamman: Vi har klippt hans klor i förebyggande syfte. Klokt tänkt...

  Anna: Det tycker han med.

  Titti: Jag har kollat in dina fynd och de där röda glasen var ju riktiga höjdare!

  Annika: Ska man bli fin får man lida pin! :-)

  SvaraRadera
 6. Nå så söt och arg katt. De är ju så charmiga de små liven :) Hoppas han mår bättre snart.

  SvaraRadera
 7. Cecilia: Ja, han mår mycket bättre nu. Välkommen hit förresten! :-)

  SvaraRadera