torsdag 11 augusti 2011

Stockholm - stad i världen

Kommer ni ihåg Pughs gamla slagdänga "Stockholm, Stockholm, stad i världen. Stockholm, Stockholm, världens stad." Nu är jag där igen, så hösten har nog kommit på riktigt. Sanningen att säga ska jag hit nästa vecka också. Och veckan därpå. Många skäl att längta hem till Månstad alltså. :-)

Just nu sitter jag hotellet och halvkollar på tv och Aktuellt har inslag på inslag om ambassadstormning, finanskris och svälten i Afrika. Jag håller verkligen med fina väninnan Maria som i sitt sommarprogram pratade om att sociala medier kan fungera som trevligt komplement till allt elände som sköljer över en i andra medier. Här på nätet kan man ju läsa trevligheter, hitta nya och gamla vänner och skriva av sig en stund. Allt detta mår i alla fall jag bra av.

Jag läste förresten på Facebook att någon skrev om uttrycket "Det går som tåget" och att det inte riktigt är trovärdigt längre. Så kan man tycka om SJ. Men tro det eller ej, i dag rullade tåget in på Stockholms central 16 minuter före utsatt tid. Ja, du läste rätt - före utsatt tid. Sådant kan också hända.

Bredvid mig på tåget satt en intressant kille.

Han var cirka 25 år, bastant men inte tjock och hade två mobiltelefoner igång, varav han lyssnade på musik i den ena. Och vilken musik sen! Han satt nämligen och lyssnade på taktfasta marscher. Marsch på marsch. Efter ett par timmar gick han dock över till Magnus Uggla och då satt han och gnolade med hela tiden, ganska högt. Killen läste också. En riktigt tegelsten som hette "Den dolda alliansen" och nyfiken som jag är har jag självklart kollat upp vad den handlar om, och det är tydligen en bok om Sveriges hemliga Natoförbindelser. Det ni!

Det mest íntressanta i sammanhanget är dock jag själv.

Jag bildade mig nämligen snabbt uppfattningen att detta var en ganska tuff grabb. Det var väl marschmusiken som gjorde det, och tegelstensboken. Döm om min förvåning när det ringer i hans ena telefon och han med ljus, men ändå tydlig, stämma säger: "Heeeej älskling!" och sedan pratade puttinuttigt (hittar inget bättre ord) men kvinnan i hans liv. De avhandlade hennes (troligen) föräldrar och han hälsade sååå gott till dem, och snaaart skulle han var hemma hos sin lilla älskling.

Där fick jag för förutfattade meningar!

Nu ska jag surfa runt lite, kanske jag hittar något kul att läsa, som kontrast till Aktuelltnyheterna. Vad gör du en kväll som denna?

3 kommentarer:

 1. Slöar, sista självande semesterdagarna.
  Hör av dig nästa vecka om du har tid att ses, kanske äta lunch.

  SvaraRadera
 2. Killen var nog en hemlig agent (SÄPO, CIA el.dyl.) och ville vilseföra medpassagerarna. Tror att din första ingivelse var OK. Du måste dramatisera lite, resan blir mer spännande då.
  För min del tar jag igen all förlorad tid vid datorn eftersom datadoktorn varit här idag o diagnosticerat o reparerat. Tänk vad lätt det var när jag var på kommunen, då ringde man bara IT-avdelningen.

  SvaraRadera
 3. Singelmamman: Då börjar du alltså att jobba i morgon. Så kan det vara. Nästa vecka är det kört för jag flyger upp över dagen bara, men jag hör av mig längre fram.

  Janåke: Med SJ som ressällskap kan resan bli dramatisk i alla fall. :-)

  SvaraRadera