lördag 26 november 2011

Minnen på rad

Min vän M sedan massor av år tillbaka påminde mig ikväll om när vi åkte Vänern runt en natt. Det var, håll i er, exakt 30 år sedan i år.

Vi jobbade båda på avdelningen 10 på sjukhuset i Kristinehamn och en av våra arbetskamrater var A-C, en 22-årig sjuksköterska (jag var 19 år och M var 20 år). A-C hade varit i London på musikalen Cats och blivit klockkär i en kille från Trollhättan. Väl åter i Kristinehamn gick hon och längtade efter honom alldeles oerhört, men redan då var ju SJ något som man kanske inte alltid kom överens med, så det fanns inga tåg som passade denna trånande kvinna så snabbt som hon önskade.

Så vad händer?

Jo M, som är en snäll och oegostiskt person, erbjöd sig att köra ner henne till Trollhättan, förutsatt att jag följde med. Och det är klart att jag gjorde, trots att jag började klockan 07 dagen därpå. Jag minns inte när vi åkte, troligen efter arbetstid, och väl framme i Trollhättan bjöd A-C:s nuvynne kärlek oss på ostmacka innan vi drog vidare tillbaka norrut och hemma var vi väl vid 05-tiden någon gång. Som sagt - jag skulle börja jobba 07. Jag minns att jag absolut ville ta ett foto på en älg under den resan, men det lyckades vi inte med. Därför tog jag ett foto på en ko, några mil hemifrån. I fotoalbumet finns sedan dess ett foto föreställande en ko med titeln "Jakten på den försvunna älgen".

Denna händelse kanske inte låter så speciell men det var den verkligen.

Bara det att se solen gå upp klockan 04 i Säffletrakten, trött som få men ändå glad för att man gjort någon annan människa glad, för A-C blev verkligen glad. Till berättelsen hör att A-C och hennes dåvarande nyfunna kärlek fortfarande är tillsammans, 30 år senare. Vem vet hur det hade blivit om vi inte hade skjutsat ner henne? Vem vet - vi kanske gjorde större skillnad än vi någonsin förstod då. Kanske inte, men det är en ganska härlig tanke, eller hur?

Dagens bild får bli en foto på mig och J. Att vi chattade samtidigt på samma sajt, i januari 1998 är en händelse som onekligen gjorde skillnad i mitt liv. :-)


2 kommentarer:

  1. Underbart:) hälsningar Berit

    SvaraRadera
  2. Jag har pratat med A-C igen. Hon berättade att det var helgen före midsommar -82 som vi skjutsade henne till Trollhättan men det gör ju inte historien i sig sämre. :-) Kram M.

    SvaraRadera