lördag 23 januari 2010

Maelstroem, vart tog du vägen?

Åren går. Det insåg jag när vi var i Borås i dag på en utställning på Borås museum om dataspel. Där fanns Commodore 128 (hette det väl), gamla Nintendokonsoller och inte minst ett sådant där tv-spel där man spelade pingis. Minns inte vad det hette, men det gick väääldigt långsamt. Det fanns förstås även nyare konsoller och spel, utställningen var totalt interaktiv, så man kunde hela tiden prova de olika spelen. Skitkul!

(Att jag sedan fick stryk av Malin pojkvän Tim i Buzz stör mig, men vi kan väl säga att jag förlorade av ren snällhet? NOT!)

Jag är ingen WoW-spelare, strategispel tråkar faktiskt ut mig. Tacka vet jag att spela gitarr eller biljard på Wii, eller Bejeweled och Bloons på telefonen. Fort ska det gå och snabbt ska jag vinna! Buzz var en ny bekantskap, men det var väldigt kul. För många år sedan, när jag hade Mac, älskade jag ett spel som hette Maelstroem. Om någon datakunnig läser detta, så kan ni väl kommentera om det finns längre, och i så fall för pc. Det vore otroligt kul att återuppliva det gamla minnet. :-)

Efter Borås tog vi en sväng förbi sommarstugan vid Simmesjö, någon mil härifrån. Vi brukar i och sig kalla det Simmehav i stället, för att få en lite mer kustnära touch över det hela. Om tre månader kan man börja vara där igen. Lääängtar!

Sommarstuga ja, men visst är den vinterfin?Utsikten är också helt ok, tycker jag. Blir nog pimpelfiske nån helg, häng på vetja!

6 kommentarer:

 1. Tack för ida, de va mysigt :). Å tur e väl de att någon kan slå dig i spel så att du inte får allt för högt självförtroende ;). Kram <3

  SvaraRadera
 2. Vi hänger gärna med på pipelfiske! =)

  SvaraRadera
 3. Malin: Tack själv för en toppendag!

  Karin: Då kör vi på det, tycker jag - termos med varm dryck och hela kittet. Mys!

  SvaraRadera
 4. Det var väl under språkkonsultutbildningen som vi köpte mac, både du och jag? Får se om brorsan kan svara på det där med maelstroem, jag tycker jag känner igen det vagt ...

  SvaraRadera
 5. Jo, Mac och skolan liksom hör ihop. :-) Kolla gärna med brorsan om Maelstroem, det vore jätteschysst.

  SvaraRadera
 6. http://www.ambrosiasw.com/games/maelstrom/

  /Christer

  SvaraRadera