söndag 10 januari 2010

Fläskfilé och hallongott



I fredags hade vi gäster. Hemma i Värmland sade vi alltid att vi skulle ha "främmat". Märkligt egentligen, för de som är ens gäster är väl sällan främmande? Våra gäster var i alla fall av både känt och trevligt slag. Några Månstadgrannar, vi åt, drack och tittade på lite Let´s Dance innan kvällen blir natt.

Maten som bjöds var helstekt fläskfilé i ugn och ris till varmrätt och "hallongott" till dessert. Nu ska det väl erkännas att jag inte är någon Leila i köket direkt, men det blev gott i alla fall.

"Hallongott" är värt ett eget avsnitt. Jag har fått receptet från min syster Pia - tack för det!

Gör så här:

  1. Smula ner 5-6 digestivekex i botten på en form med löstagbar kant.
  2. Häll över ett 400-gramspaket med frysta hallon. Behöver inte tinas!
  3. Koka upp 5 dl grädde och 2 dl gelesocker. Rör noga.
  4. Häll gräddblandningen över kex och hallon.
  5. Ställ in i kylskåpet några timmar.
På några minuter har du fixat en dessert som smakar som den värstaste pannacotta. Mums!







1 kommentar:

  1. Har också funderat över det märkliga begreppet främmat - helt obegripligt egentligen. Hallongott verkar just gott - ska prova det nån gång!

    SvaraRadera