I fredags hade vi gäster. Hemma i Värmland sade vi alltid att vi skulle ha "främmat". Märkligt egentligen, för de som är ens gäster är väl sällan främmande? Våra gäster var i alla fall av både känt och trevligt slag. Några Månstadgrannar, vi åt, drack och tittade på lite Let´s Dance innan kvällen blir natt.
Maten som bjöds var helstekt fläskfilé i ugn och ris till varmrätt och "hallongott" till dessert. Nu ska det väl erkännas att jag inte är någon Leila i köket direkt, men det blev gott i alla fall.
"Hallongott" är värt ett eget avsnitt. Jag har fått receptet från min syster Pia - tack för det!
Gör så här:
- Smula ner 5-6 digestivekex i botten på en form med löstagbar kant.
- Häll över ett 400-gramspaket med frysta hallon. Behöver inte tinas!
- Koka upp 5 dl grädde och 2 dl gelesocker. Rör noga.
- Häll gräddblandningen över kex och hallon.
- Ställ in i kylskåpet några timmar.
Har också funderat över det märkliga begreppet främmat - helt obegripligt egentligen. Hallongott verkar just gott - ska prova det nån gång!
SvaraRadera