söndag 24 januari 2010

Leve kärleken!

Såg min mycket nära och kära vän Michael i Rapport alldeles nyss. Han spelade orgel på - och håll i er nu - världens första samkönade kyrkovigsel. Häftigt, eller hur? Paret visste inte om att de var först i världen förrän BBC hörde av sig.

Jag och Janne har själva privilegiet att få delta i en samkönad vigsel i maj, när min systerdotter ska gifta sig med sin flickvän. Ett pingstbröllop i Gränna - det ska bli så kul och näsduksvarning utfärdas härmed. Jag kommer att gråta floder av glädje, det lovar jag.

Dessutom är jag glad och stolt att kyrkan äntligen har förstått att det finaste som finns är människor som älskar varandra. Leve kärleken!

5 kommentarer:

 1. Nämen halloj! Det var trevligt att höra ifrån dig och plötsligt fick man ännu en blogg att följa:)

  SvaraRadera
 2. Hej Petra! Jag hittade in på din fina blogg via Facebook. Facebook är ju alldeles underbart, men för oss språkpoliser kan det också vara oerhöert påfrestande... Hittade inga språkfel hos dig, men väl en hel del läsvärt. Jag kommer fortsätta att titta in på bloggen ibland. Vi ses på söndag. Var det 18.00? / Marie Vestergaard

  SvaraRadera
 3. Maria: Ja, det här bloggandet är allt kul det!

  Marie: Du är så välkommen in här, även om jag möjligen kan tänkas bjuda på något skrivfel nångång. Du vet, det där om solen och fläckarna... :-) Och ja - det var klockan 18.00 på söndag. Ses!

  SvaraRadera
 4. Tänk att det har tagit så här lång tid. Ofattbart! Men underbart att alla människor som vill nu kan få gifta sig.

  SvaraRadera
 5. Det ska bli så roligt! :) Näsduksvarning gäller nog många under dagen. Även mig skulle jag tro. ;)

  SvaraRadera