onsdag 13 januari 2010

Tjugonde Knut och julen städas ut!

Jaha, nu är julen borta för den här gången.

Tomtarna är noggrant nedplockade, julduken (jag hade bara en) lagd i tvätten, ljusstakarna inlagda i skåpen och julgardinerna nere. Vad mörkt det blev! Jag har faktiskt lite svårt för vintermörkret. Visst, snön lyser upp och så, men nja...

Vintern är liksom inte min grej.

Jag när en dröm vid min barm. När jag blir lite äldre än nu vill jag bo i varmare land halva året. Ja, jag vill bli en solkustpensionär! Tänk att få stänga huset lagom till första snödrivan och komma tillbaka lagom till tussilagon. Det vore perfekt!

Vi har gjort vad vi kan för att ha ljus kring oss ändå. Flaggstången har en ljusslinga ända i topp, runt huset finns andra slingor och så har vi en blinkande buske. Vi hade en ren av lampor ute i trädgården tidigare, men han bröt sorgligt nacken när stormen Gudrun rasade för fem år sedan. Han hette Renar, lite efter Runar (eftersom han var mer lik ett rådjur än en ren).

Visst borde man ta långa stärkande promenader, för det är vackert i naturen. Men vem katten vill gå ut och gå när det är -20 grader kallt och när vägarna är täckta med is? Nej, det blir till att stanna inne och mysa i stället.

Och på tal om katter.

Här är mina små änglar Charlie och Alfred. Den är bilden är lite unik, för det är väldigt sällan de befinner sig intill varandra i harmoni. Men de är väl som matte - finns det ett varmt element i närheten så... :-)

3 kommentarer:

  1. Just när jag ska skriva en kommentar om att jag/vi också fantiserar om att bo utomlands på vintern så småningom, så börjar dom spela I will surive på radio :-) Say no more ...

    SvaraRadera
  2. Sur-Ive, är det han som alltid kommer med griniga kommentarer på Månstads insemineringsaktiviteter ...? "I will survive" skulle det förstås va ...

    SvaraRadera
  3. Sur-Ive? Insemineringsaktiviteter? Oj, vad många ord det finns som jag inte kände till! Men det ena låter trevligare än det andra. :-)

    SvaraRadera