måndag 22 februari 2010

Det är tur att vi är olika

Jag gillar livet som egen företagare. Lilla firman och jag har faktiskt samsats sedan 1996 - det är egentligen inte klokt vad åren går. Emellanåt styr jag mina dagar ganska bra själv, samtidigt som jag hör till den där sorten som har lite för svårt att säga nej, vilket gör att jag ibland inte styr det allra minsta lilla själv.

Det där har-svårt-att-säga-nej-syndromet kan jag inte skylla någon annan än mig själv för, det vet jag också, men det är ju ganska gott att känna sig "oumbärlig" ibland. :-)

En sak dock, som jag drar mig för mer än annan är bokföring. Där är vi människor olika, har jag förstått. Det är väl därför det finns både revisorer och språkvetare på vår jord.

Ja, det måste göras. Och ja, jag gör det. Men det tar allt som oftast tid att komma igång. Det finns så mycket annat man kan göra i stället, som att blogga till exempel! Men om en liten stund ska jag börja - det lovar jag mig själv i detta nu.

I morse när jag skulle åka till jobbet lyste förresten en ny liten lampa i bilen - "allvarligt motorfel". Sånt är inte roligt. Jag hoppas att lillbilen fått köldslag och att det är högst tillfälligt, för vid sidan av att bilreparationer inte är kul så är de ju sällan billiga heller. Får väl lämna in den till åklagaren. Alltså åk-lagaren. (Sorry, kunde inte låta bli. Ni fattar vilken dålig humor jag har...)

Dagens bild får bli omslaget till Magnus Ugglas platta "Om Bobbo Viking" från 1975. Självklart får ni också ett smakprov från nämnda platta - Raggarna. Jag kommer inte att skriva att det är hans bästa platta någonsin, för då kan ni ju tycka att jag är en sån där dumnostalgisk musiksnobb, och det är jag ju inte.

Men - en av hans bättre plattor är det. Lyssna och njut!


5 kommentarer:

 1. Usch! Nu nynnar jag ju på Bobo Viking! Fy! Det är inte ena av mina favoriter iaf, men väl i huvudet... ;)

  SvaraRadera
 2. Ja, väl där, så sitter den där. Men visst är det bra!! :-)

  SvaraRadera
 3. Läste lite snabbt och tyckte att det stod att "det finns så mycket annat att göra, bugga till exempel" Men det tog inte lång stund innan jag såg att jag läst fel.

  SvaraRadera
 4. Buggning är jag inte för - varken på dansgolv eller någon annanstans. :)

  SvaraRadera
 5. Annars finns platser över på vår danskurs i Mossebo bygdegård! Varenda träben har lyckats lära sig dans!!

  SvaraRadera