torsdag 11 februari 2010

Kvinna eller man? Varför vill du veta?

Nej, det här inlägget ska inte handla om Fredrick Federley och hans alter ego Ursula, vilket förhoppningsfulla läsare kanske trodde av rubriken. Det skriver så många andra om. Det här inlägget ska handla om enkäter - något som jag i och för sig tycker är minst lika spännande!

Jag fyllde precis i en enkät där jag fick frågan "Är du man eller kvinna?" Inget konstigt med det. Men sedan följde den lite märkliga uppmaningen "Välj ett av alternativen."

Då börjar min något filosofiskt lagda hjärna att jobba.

Räknar enkätmakarna med att det finns en risk (eller möjlighet) att jag är bådadera? Detta var en sida med hudvårdsprodukter. Har det med frågans utformning att göra?

Men i så fall vore det väl en fördel med båda kryssen, tänker jag, för då kan de ju skicka reklam till mig för både herr- och damprodukter. Lite som Woody Allen lär ha sagt: "Bisexualitet fördubblar chanserna på lördagkvällen." Varför utesluter de då den möjligheten?

Eller ännu mer spännande: Finns det en risk (eller möjlighet) att jag inte är något av alternativen, alltså vare sig man eller kvinna? Varför tror de då att jag över huvud taget svarar på enkäter om hudvård? Hur tänker de då?

Sanna filosofer har inga svar på så futtiga frågor. Men jag tyckte att det var roligt att fundera på det här en stund.

Dagens bild föreställer två kattungar som fick för sig att filosofera i ett par av mina blomkrukor. Tanken från början var att en stor och vacker änglatrumpet skulle komma upp ur den ena krukan, men jag har allt som oftast en trädgård i träda. (Det är väl därför det heter så. En gård i träda - en trädgård.)

Katterna ser ut att ha det gott. Om det är han- eller honkatter vet jag inte. Men de svarar inte på enkäter så det spelar ingen roll.

5 kommentarer:

 1. Eller en gård med träd på???

  SvaraRadera
 2. Du är så konventionell, och medge att min tolkningen gör det enklare med trädgårdsarbete.

  SvaraRadera
 3. Känner igen typen av filosoferande. Jag ägnar mig också åt såna här viktiga frågor när de ramlar över mig. Min man tycker jag är smågalen som ägnar kraft åt det, men jag är glad att ha en frände i dig!

  SvaraRadera
 4. Hos mig har du en frände i allt, det vet du!

  SvaraRadera
 5. Ännu enklare är det med hyresrätt och anställda vaktmästare...

  SvaraRadera