lördag 27 mars 2010

Meet me at Viskadalen...

Ofta pratar jag minnen och melodier. En sång jag minns är "Meet me in Stockholm" - minnet i sig tänker jag kanske inte berätta om här, men jag kan avslöja så mycket som Stadshotellet i Kristinehamn var inblandat. Som sagt, många år sedan var det.

Låten finns att lyssna på - här. Egentligen lite för mycket country för min smak, men minnen struntar i sådant.

Jag kom att tänka på den i dag när jag var på Viskadalens folkhögskola. Där har jag nämligen varit på möte hela dagen. Det var årsmöte för sossarna i Södra Älvsborg, med val och allt annat som hör till. Som vanligt är det kul att träffa folk en hel dag, men huvvaligen vad trött man blir.

Dagens huvudnummer var Thomas Bodströms tal. Jag måste säga att jag blev positivt överraskat - ett eldigt ideologiskt tal, helt utan manus. Sådant imponeras jag av. Det är dessutom lite med Bodström som med Johnny Depp: Han är bra på det han gör. Också.

Ni som fattar ni fattar. Ni andra - jag förklarar nån dag. :-)

Och på tal om det, så får väl han bli dagens bild - i två varianter. Den ena är från i dag (tack J för bilden), den andra är från sossarnas kongressfest förra året. Vilken bild man gillar bäst är en smaksak.

Hur har din lördag varit?3 kommentarer:

  1. Tror mig förstå precis vad du menar, tycker dock att Depp är strået vassare än Bodström;)

    SvaraRadera
  2. Jag är benägen att hålla med dig. Men vad är det man säger: "I brist på bröd tar man limpa." Och Depp fanns ju inte i Boråstrakten i dag. Det gjorde Bodström. :)

    SvaraRadera
  3. Du har många kvaliteter. Förutom att vara suverän att fnissa tillsammans med så ogillar du country. Bra, Petra!

    SvaraRadera