torsdag 25 mars 2010

Turist - javisst!

I dag har jag varit på utflykt ända till stora staden Göteborg. Och väl i Göteborg reste jag till Värmland, Gotland, runt i Sjuhärad, Finland, Italien, Peru, Guadalope - och en lååång stund till Afrika.

Turistmässan, mina vänner. En av två mässor per år som jag bara "måste" besöka. Den andra är Bokmässan på hösten, även det ett eldorado. Jag brukar se det som en personalförmån som jag får av min chef som tack för väl utfört arbete.

Hon är snäll, min chef...:-)

Varje år ordnar Tranemo och Svenljunga kommuner en resa till Turistmässan, och jag har fått förmånen att följa med på den ett antal år nu. Jag strosar runt bland montrarna, läser kataloger, äter lite godis, plockar en och annan penna - och tävlar.

Ja, jag tävlar som en tok faktiskt. Alla montrar med självaktning har en tävling, där man ska gå runt och hitta svaren. Jag vinner sällan något - det är ju tusentals människor som passerar. Men det är kul ändå. Man får nästan alltid lämna mailadressen när man lämnar svaret, så månader efteråt får man erbjudanden om cykelsafari i Härjedalen, hummerfester i Hunnebostrand osv. Sånt får man ta, om man vill ha lite spänning i livet.

I år fick jag dessutom med mig slipsar med elefanter (!) från Tanzaniamontern, där jag stod och dreglade extra länge.

Förmodligen hoppades kanske damen i montern att jag skulle gå min väg om jag fick något. Jag fick en slips, och jag gick. Hennes strategi funkade alltså. Men sedan skickade jag dit J (något motvilligt från hans sida) som fick med sig en slips till.

Vi var ju i Tanzania häromåret och mannen B i vårt ressällskap fyllde 60 är häromdagen. "Klart grabben ska ha en slips!" tänkte jag. Dit går första slipsen. Den andra ska J få - även om jag är ytterligt tveksam till om han någonsin kommer att använda den. Han gillar inte slips i vanliga fall - och då hjälper det nog inte om den är aldrig så tanzaniskt elefantvacker.

Den roligaste montern i år var Hotell Gästis. Där fanns ett enormt Leninhuvud uppsatt samt Lenins barnhörna med karameller och en klipp-ut-mask med Lenins ansikte där det stod typ "Jag vill också vara farbror Lenin" Annorlunda, minst sagt.

Dagens bilder kommer från Turistmässan med allt från hemlands Finland till Tanzaniaslipsar.

Vart går förresten din drömresa?

2 kommentarer:

  1. Du noterade kanske att jag var i Gotlands monter, och där tävlade jag om Gotlandsresor. Jodå, endera dagen kommer vi - ska bara få reda på att jag vunnit först.

    SvaraRadera