söndag 18 april 2010

Blåsippan ute i backarna står!

Äntligen har jag sett dem - blåsipporna vid Osten. (Smek)namnet Osten tarvar kanske en förklaring. Det är alltså en plats i Månstad som är formad som en trekant, som en ostbit. Att Månstadsborna sedan förknippar ordet trekant med ost kan bero på att det fanns ett Månstads mejeri en gång i tiden. Mina associationer känns lite mer...

Ja, nog om detta.

Dessa blåsippor har jag hört talas om i många år, men av någon anledning har jag alltid lyckats missa dem. Men i eftermiddags var jag och J på hembydsföreningens tipspromenad (med efterföljande våffla och kaffe), och då passerade vi just Osten. Det var jättevackert! Resultatet på tipspromenaden var väl inte riktigt lika vackert, men hur skulle jag kunna veta vad en (ett?) schackel är? Eller var Kungsleden börjar och slutar?

En samvetsfråga är om man får fuska på tipspromenader eller inte.

Jag tycker att man visst kan googla på mobilen om man inte vet svaret på en fråga - så länge man gör det med måtta. Ta "Ring så spelar vi" på lördagsmorgarna. Förr om åren försökte folk svara på egen hand, eller möjligen smyga med en viskning. Nu kallar man in grannar högt och ljudligt, svarar i angränsande telefoner osv. Och visst googlar man och letar på kartor när man löser svåra korsord?

Då kan det väl inte vara fel att googla lite på en tipspromenad? Det handlar ju bara om att använda tekniken i allmänhetens tjänst. Gränsfall kanske, men jag har väl inte högre moraliska ambitioner än så. :-)

Dagens bilder blir blåsippor, så klart, även om det är svårt att fånga små blåsippor och blandade löv på bild. Ni får även en annan liten vårbukett som fanns på våffelborden i hembygdsgården.

Tycker du att det är ok att googla på tipspromenader?

3 kommentarer:

 1. Oj så fina bilder du tagit Petra..och visst får man googla. Jag åkte också bort och hade trekant..nej jag menar till osten och fotade, så snart kommer fler blåsippor på min blogg...också...
  Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Tack för stöd för googlandet - vi har inte riktigt samma uppfattning här hemma. :-) Och det kan aldrig bli för många bilder på blåsippor!

  SvaraRadera
 3. Har också hört om dessa blåsippor men aldrig sett dom in real life...Vackert vackert!
  Men Petra hur va det nu då med lärk frågan...den måste vi haft rätt på! ; )
  Kram

  SvaraRadera