måndag 5 april 2010

Dagens filmtips

I helgen har vi haft en del filmmys, och det renderar i några filmtips.

I dag såg vi en film från förra året - väldigt bra med oväntade detaljer. Kanske lite för mycket våld för min del emellanåt, men då kan man blunda och kika lite mellan fingrarna. Filmen var är Inglorious Basterds, av Quentin Tarantino. En trailer finns - här.

Det är en krigsfilm, vilket inte brukar vara min tekopp, men den här var riktigt bra. Brad Pitt talar sydstatsamerikanska som vore han infödd, i mina öron i vilket fall. För några år såg jag en film sedan där han pratade engelska med glasklar irländsk brytning. Sådant imponerar på mig.

Även gårdagen innehöll film, men av ett helt annat slag - Breakfast at Tiffany´s med Audrey Hepburn.

Det var en perfekt måbra-film med romantik, bortsprungna katter och lyckligt slut. Den trailern finns - här. Vilka fester, vilka rådjursögon, vilka hattar!

Filmen kom 1961 - ett ganska bra år, om jag får säga det själv, eftersom jag föddes då! (Ödmjukt och fint, eller hur?) Dock var jag lite för ung för cocktailpartyn under det tidiga 1960-talet. Synd, för jag tror att jag hade gjort mig bra med bredbrättad hatt. Getingmidja kanske skulle vara lite svårare, beaktat att jag numera mer har kroppsform som en humla...

Dagens bild får bli älsklingsdrinken Mojito - det närmaste cocktail jag brukar komma. Denna blandades på restaurangen Potemkin i Berlin en varm sommarkväll för några år sedan.

Har du sett några bra filmer i helgen?

4 kommentarer:

 1. Hej.

  Vi har tittat på "Sommaren med Göran" i helgen.
  Gillar man Peter "Hey Baberiba" Magnusson humor så är de ett het tips.

  MVH Carlbergh i Korrebo

  SvaraRadera
 2. Tackar för tips! Janne hälsar.

  SvaraRadera
 3. Kollade på en alldeles nyss och är hur upprörd som helst. "Soraya M" heter den - se den!!!
  Vad har vi kvinnor gjort för att förtjäna allt detta hat?

  SvaraRadera
 4. Ska kolla in den snarast!

  SvaraRadera