torsdag 8 april 2010

På längden, höjden och bredden

Jag är väldans uppfylld just nu, för jag har precis varit på bio - Alice i Underlandet med Johnny Depp i 3D. Det var så läckert! Har ni möjlighet att se den, så är det en film jag rekommenderar varmt, förutsatt att man gillar sagofilmer förstås.

Jag älskar sagofilmer. Harry Potter, Narnia, Sagan om Ringen, Kalle och Chokladfabriken, Shrek...

Det finns hur många som helst. När det gäller just Kalle och Chokladfabriken såg jag versionen med Gene Wilder för några år sedan. Den gjordes 1971, men den är klart sevärd. Inte lika "effektfull" som Tim Burtons version, men väldigt bra. Jag minns också Ernst Hugo Järegård som uppläsare när berättelsen gick i ett slags bildanimerad form på tv. När jag nu sökte på den på nätet verkar det som om den gick på tv 1983. Då var jag 22 år! Jag hade för mig att det var när jag var barn...

Jaja, det är väl ett bevis på att jag har kvar barnsinnet upp i vuxen ålder. Vilken tur!

Nu är det sista Stockholmskvällen för den här veckan. Gott att fara hemåt i morgon, men det har varit en bra vecka ändå. Goda vänner, god mat, kultur och shopping. Men en hemmakväll i morgon med J nära och ljuvliga katterna i famnen är inte illa det heller!

Dagens bild blir Johnny Depp som Hattmakaren. Inget helt oväntat, eller hur? Vilken är din favoritsaga?

2 kommentarer:

  1. Ohhh! Sagor är lite min grej. Jag har läst Dom flesta Eddings sagorna minst 3 ggr. För att inte tala om Terry Goodkinds Sagan om sanningens svärd. Där har vi riktiga grejor =)

    Tillråga på allt så heter ju vår son Caspian =)

    /Carlbergh i Korrebo

    SvaraRadera
  2. Du har förstått det där med barnasinne! :-) Ja, visst kan man läsa sagor hela livet. Jag har läst Potterböckerna och "Syskonen Baudelaires olycksaliga liv" - sju böcker (har jag för mig) med sagotema. Och alla dessa har jag läst i vuxen ålder. :-)

    SvaraRadera