söndag 11 april 2010

Sommartider hej hej!!

I dag är det en solig och skön dag när man mest går och trallar! Sommarlåtarna börjar poppa upp i huvudet, och som attribut till dessa kommer sommarminnena.

Ett exempel är "Sommaren är kort", Tomas Ledins sommarplåga - fortfarande hörvärd som bara den.

Året var 1982, jag var 21 år och hade ny bil - en knallgul Honda Civic med svarta stripes. Läckraste bilen i världen! Eller i alla fall i Kristinehamn. Jag klev in i bilen på parkeringen bakom Österlånggatan 9 G i nämnda stad, där jag precis hade flyttat in. Det var dags för en sväng ut till skärgården. Solen sken som besatt och jag hade semester. Radion på - och där var den:

"Sommaren är kort. Det mesta regnar bort... tralalalala...."

Bilen var som sagt liten och gul. En del sade att jag inte fick lämna rutorna nere på kvällen, för då skulle jag hitta den full med post på morgonen eftersom människor misstagit sig och trott att det var en brevlåda. Sådant struntprat avfärdade jag såklart med ett kort och kärnfullt: Pfft.

Detta var en sommarlåt och ett sommarminne. Vad har du för favoritsommarlåtar och favoritsommarminnen?

Dagens bilder kommer från paradiset Simmesjö. Vi var ute i stugan en sväng i dag, och ja - nu är det verkligen gott att leva!

4 kommentarer:

 1. Ett sommarminne kan jag bjuda på...
  Jag var fyra. O oxå i skärgården. Min moster va sååå gammal o vuxen då! O jag va lite småcool för jag fick "hänga" med henne när hon solade vid stranden. Men jag va inte tillräckligt gammal för att testa hennes sololja som luktade cocos.
  Bilen minns jag oxå, men låten kom in i mitt liv något senare! :)

  SvaraRadera
 2. Åh, vad jag gillar mosterminnen - gröna näsor, långa fina samtal, storstadsbesök. Men gammal har jag aldrig varit, möjligen vuxen. Men det är INTE samma sak. :-)Stor kram!

  SvaraRadera
 3. Jag minns en knallgrön Toyota Starlet med svarta stripes som var minst lika häftig! Hade du verkligen Hondan 1982? -Simmesjö, så ljuvligt underbart fint!/M.

  SvaraRadera
 4. M: Ja, jag skaffade den 1982, det är jag (så gott som) helt bombis på. Men du har rätt - den gröna toyisen gick inte av för hackor den heller.

  SvaraRadera