söndag 23 maj 2010

Åh, vilken underbar dag!

I går var jag på en underbar plats, på ett underbart bröllop, med underbara människor och ett underbart väder. Finns inget annat att säga än att det var helt underbart!

Min systerdotter J sade ja till sin älskade K under äppelträden, solen sken, tårarna rann och allt var bara lycka.

Vi var på Amalias Hus i Gränna, ett litet hotell där den första polkagrisbakartanten i Gränna bodde. Jätteläckra rum i gammal stil, nästan som i en liten by för sig själv utefter Grännas centralgata. Stället ingår i något som heter Historic Hotels of Sweden, och det är verkligen värt ett besök. En svensk pärla helt enkelt. Kolla gärna in länken - här.

J och K är två tjejer som verkligen älskar varandra, och precis som syster P sade i sitt tal, så är det ju först nu som ordet brudpar verkligen kommer till sin rätt - ett par brudar helt enkelt! Semantiken och verkligheten, hand i hand.

Och jag är så lycklig att Sverige äntligen har slagit fast att samkönade äktenskap är lika viktiga, riktiga, ärliga och kärleksfulla som alla andra äktenskap. Kärlek och omtanke skapar inga krigsherrar - eller krigsdamer heller för den delen. Det är trångsynthet och avundsjuka som är problemet.

Jag kommer att visa några fler bilder från detta fina någon dag, men eftersom telefon och bredband fortfarande inte behagar fungera här i Månstad får det vänta tills jag är åter på jobbet, och dit vill jag faktiskt inte åka i dag. En bild har jag i alla fall lyckats ladda ner.

Länge leve kärleken och stort grattis till er att ni har funnit varandra, J och K!

3 kommentarer:

 1. Jag förstår att det ligger i släkten att klura på ords betydelser - idag ligger du nästan i lä Petra.
  Visst är dom ett fantastiskt par - det visade dom verkligen igår. <3

  SvaraRadera
 2. Vi är nyss hemkomna och har nog inte riktigt förstått vad som hänt än. hihi Det var en underbar dag!!! Nära och kära, sol och många glada skratt. Massa kramar och stort tack för att ni kom dit!

  SvaraRadera
 3. Brudpar i ordets rätta mening! :-)

  SvaraRadera