fredag 11 juni 2010

Bafana bafana

Bafana bafana känns som en bra sak att säga i dag, så här när fotbolls-vm har börjat. Det lär vara namnet på Sydafrikas fotbollslag i VM. (Intressklubben antecknar...) Jag ska inte vara kategorisk - fotboll kan visst vara kul. Men jag är ingen nörd som tittar på allt, men det är inte J heller, gudskelov.

Hör ni förresten diskussionerna framför er kommande vecka? Fajten mellan dem som vill se på bröllopsprogram av alla slag och dem som vill se ALLT som spelas och dribblas i Sydafrika? Jag är alldeles för könsneutral för att ens fundera på hon eller han vill se det eller det, men diskussionen kan det säkerligen bli.

I dag har det varit fram och tillbaka, full fart, hela dagen.

Jobbet på förmiddagen, Götet på eftermiddagen, Svenljunga framåt kvällen och Månstad nu. Svenljunga? undrar någon kanske. Jo, det var studentdags för J:s systerdotter. Trivsamt och trevligt med släkten!

Nu sitter jag här, J tittar på... just det - fotboll. Men själv har jag hällt upp ett glas vitt, så det går ingen nöd på mig heller. :-)

Dagens bilder får bli något som jag är lite stolt över - mina orkidéer.

Jag har ju inga gröna fingrar utan snarare en vissen tumme mitt i handen, eller vad man ska säga. Men av någon anledning trivs orkidéerna med min något ogenomtänkta skötsel. Samtliga står i ett fönster som är iskallt på vintern och hur varmt som helst på sommaren. Men blommar - det gör de nästan jämt, och nu blommar alla samtidigt. Visst är de fina?

Vad gör du en helg som denna?

3 kommentarer:

  1. Å blooooma, åh blomma å blomma mamma! sa Rolf...

    SvaraRadera
  2. Det sade han helt rätt i.

    SvaraRadera
  3. Görfina - Har planterat lite krukor och amplar i helgen - tiden får utvisa om jag har gröna fingrar iår - dessutom har vi besökt Hyssna kvarncafe´- Hälsa Janne att det var ett mysigt ställe, dessutom en sväng över Olofsbo och titta till stugan där.

    SvaraRadera