onsdag 7 juli 2010

En släng av påssjuka några dagar

Mitt nygamla liv började ju häromdagen, med morgonpromenader och så. Det känns jättenyttigt, både för kroppen och själen, att syresätta hjärnan och musklerna. Egentligen borde jag kanske fara in till Tranemo och gymma lite, men det blir inte av. Det ligger åt fel håll för mig på morgonen, eftersom jag jobbar åt andra hållet. Gymma på kvällen är inte heller något alternativ, för har jag inte möten så hamnar jag väldigt lätt i soffan. Det erkänner jag.

Annars gillar jag att gymma. Det är en individuell träningsform, där jag inte behöver flåsa ikapp med andra. Det där med Friskisgympa slutar alltid med att jag springer åt fel håll. Koordination är inte min grej...

Men som sagt, jag satsar på morgonpromenader i stället. Och påsar.

Några dagar nu har jag gått på påse från Naturdiet. Det blir dryck på påse på morgon, lunch och eftermiddag. Mycket vatten därtill. Inget annat - utom några koppar kaffe förstås. Någon måtta får det vara! På kvällen äter jag dock lite mat - avocado, lite keso, något ägg. Bara nyttigheter, som ni hör.

Till helgen blir det förstås mat och så. Men kan jag hålla detta ett par veckor måndag-fredag kan det ge effekt, för det finns några volanger runt midjan som känns lite väl stora. Lite som de där gardinerna man hade på 1980-talet, där man stoppade in papper för att få dem bulliga.

Håll tummarna för att jag håller ut. Lite stolt kände jag mig allt för en stund sedan när J och grannen P tog sig några chokladkex här hemma.

Dagens bild är en gammal etikett från Månstads mejeri, som lades ner någon gång i början av 1950-talet, tror J. Påsar till trots gillar jag formuleringen "Garanteras helfet". Det känns tryggt som ideal här i Månstad. :-)

1 kommentar:

  1. Wow!! den etiketten gillade jag! Älskare av gamla ting som man ju är. När jag städade i min blivande ateljé, hittade vi ett ex av en gammal Månstadstidning som någon av mina bröder gjort tillsammans med klasskamrater från Månstad. Jag höll på att skratta ihjäl mig!! Ler också gott åt din fina beskrivning av de där gardinerna som även jag har runt midjan, men jag tycker jag är värd dem efter 5 barn.
    Kram från en annan del av Månstad :)

    SvaraRadera