tisdag 6 juli 2010

Inte ett öga torrt...

Nu har jag tittat ikapp på bröllopet. Just det, det kungliga dito. Vi var ju på Mallorca när Vickan och Danne gick åstad och gifte sig. Det kanske är lite okungligt att kalla dem så, men håll med om att det låter lite personligare?

Jag måste säga att jag är djupt imponerad av talen av både far och son Westling, framför allt Daniels. Sån känsla, sån närvaro och sån trygghet! Lite av en retorikintresserads våta dröm. Talet alltså - för att undvika eventuella missförstånd...

Det var ingen innantilläsning där inte - till skillnad från kungen.

Men jag måste erkänna att kungens inledning med rosen till Silvia på deras bröllopsdag var snygg, även om jag noterade att han gratulerade henne till det långa äktenskapet. Hmmm - det kändes kanske inte riktigt ödmjukt. Det kanske är han som ska gratuleras? Eller möjligen de båda?

En petitess dock i allt det vackra.

Varje gång jag ser slottet i Stockholm brukar jag tänka på att det ser ganska stelt ut på något vis. Och det är klart - det är ett stort fyrkantigt hus med 600 rum. Kanske svårt att få det att se sådär hemtrevligt och mysigt ut.

Men jag brukar fantisera om att ett fönster på typ tredje står på glänt och att det hänger ut ett täcke på vädring. Tänk så mycket mer personligt det skulle bli! Bara så att ni ska kunna fullfölja fantasin blir dagens bild en bild på just Kungliga slottet i Stockholm. Tänk er ett täcke från ett av fönstren, visst blir huset mycket mer intressant då?

Vad tyckte du förresten om bröllopet? Charmigt och väl använda skattepengar eller överreklamerat och dyrt? Som den våg jag är tycker jag båda.

Men vackra och lyckliga var de unga tu - det glädjer mig!

4 kommentarer:

 1. Verkar som om jag får byta stjärntecken till våg oxå... Gillar inte att vi är med och betalar men fint var det. Och jag, liksom du, var grymt imponerad av far och son Westling. De slog kungligheterna med hästlängder.

  SvaraRadera
 2. Har bar sett några få väl valda delar i efterhand, via datorn. Håller med att det var fint, kändes personligt alltihop trots den massmediabevakning det var och trots alla gäster. Men som den Republikan jag är så anser jag att det är helt förkastligt att någon föds till att vara prinsessor/prinsar/kung/drottning.

  SvaraRadera
 3. Jag kan heller inte försvara ett ärvt ämbete men jag önskar Vickan och Danne all lycka! De verkade så lyckliga. Hoppas att det fortsätter så /M.

  SvaraRadera
 4. Jag kan inte annat än att hålla med er alla tre. :)

  SvaraRadera