tisdag 13 juli 2010

Sommaren är äntligen här

Klockan 21.00 i kväll kom sommaren på riktigt. Visst, 30 grader varmt, bad och sol är väl ganska bra sommartecken. Men i kväll började Morden i Midsomer - första avsnittet på säsong 13. Det är sommar det!

Morden i Midsomer är lite som Karl-Bertil Jonsson på julafton. Det blir liksom inte jul utan Karl-Bertil, och det blir inte sommar utan kommissarie Barnaby.

I dag har det varit lite svalare - och det är precis så det heter. Jag har märkt att jag på sistone har börjat säga svaligare i stället. Precis som jag har börjat säga ett hörne i stället för ett hörn. Mmm, små dialektala avtryck av tolv år i Månstad tror jag minsann. :-)

Svalkan är dock skön, och vi slapp det befarade ovädret som SMHI varnade för.

Jag är förresten fortfarande duktig med mina påsar och jag har gått ner tre kilo minsann, förmodligen mest vatten som svettats ut, men ändå! Men i dag när jag och J var inne i stan kunde jag inte motstå. Naturdiets smultron/vanilj i all ära, men ett Suprememål på Max - det är grejjer det!

Har du någon sommarserie som du inte missar?

4 kommentarer:

 1. Det skulle väl vara Antikrundan isåfall men den sänds ju lite mer mot hösten - så det får bli egna små antikrundor - som i kväll t.ex.

  SvaraRadera
 2. Om ändå Antikrundan visades året runt! *önskar* Men annars lutar det nog mer åt Morden i Midsomer för mig med. Jag tittar sällan eller aldrig på tv på sommaren. Men Morden... är mer tradition än bra television. (ville så gärna rimma här :-)

  SvaraRadera
 3. Eva-Karin: Fyndade du något?

  Singelmamman:
  Att lyckas rimma
  en somrig och varm eftermiddagstimma?
  Alldeles klart och uppenbart
  ett bevis på att du är smart!

  SvaraRadera
 4. GI-målet på MAX är faktiskt grejer det oxå! Utan dåligt samvete...

  SvaraRadera