söndag 11 juli 2010

Efter regn kommer solsken

Här har åskat och dundrat som aldrig förr. Eller nja, det var väl precis som förra sommaren i och för sig. För någon timme sedan small det bokstavligen till jättehögt i köket ur telefonjacket. Jordfelsbrytaren löste ut förstås, men märkligt nog funkade telefonen efteråt. Det var riktigt otäckt.

Åskan var verkligen välbehövlig, för luften behövde verkligen rensas efter den otroliga värmen både i går och i dag. Jag var på jobbet en stund tidigare och skulle skriva på tangentbordet, vilket jag i vanliga fall gör ganska snabbt. Men jag var till och med svettig om fingertopparna, så det gick trögt att skriva. Helt sanslöst!

Vi har varit i vackra stugan i helgen.

I går kväll hade vi granne med barn på besök. Grill, bad, kubb, prat och kortspel. Timmarna bara flög iväg. Kul! Men i morse märkte vi att slamsugningen troligen inte utförts så som det är tänkt, för det var stopp i avloppet. Inte kul, däremot!Födelsedagsfirandet av svärfar fick hastigt och lustigt flyttas till Månstad, men det gick ju bra det med.

I morgon börjar J sin semester, vilket jag är aningen avundsjuk på. Den värsta delen av det är att jag - den morgontrötta - måste gå upp tidigt, medan han - den morgonpigge - kan ligga kvar. Ska det verkligen vara så? Känns lite orättvist på något sätt...

Dagens bilder får bli ett par nytagna stämningsbilder från den ljumma och vackra Månstadskvällen. Ja, vi är några som inte tittar på vm-final. Bilderna känns nästan som ett citat av Roland i Rolandz, tycker jag: "Efter regn kommer solsken."

Har det åskat där du är i dag?7 kommentarer:

 1. Kan du tänka dig att i borås, där jag har tillbringat större delen av den här helgen, har det inte kommit en droppe vatten förutom från vattenspridaren. Men det hade varit välkommet med en skur på eftermiddagen för jösses va varmt de har varit.
  /Annika

  SvaraRadera
 2. Nej det har ännu inte åskat här fast SMHI har spått det i några dagar. Skulle verkligen behövas några rejäla åskskurar som kunde rensa ut både luft och annat. Fr.o.m. idag är min hall grön tack vare en proffsig insats av J. Inte din J förstås! "Min" J som övernattade på min balkong inatt, eftersom lägenheten är bastuvarm. Tror att jag också ska reda mig en bädd där, faktiskt. Kram/M.

  SvaraRadera
 3. Annika: Då skulle jag ha lagt mig under vattenspridaren. Helt klart!

  M: Grön hall? Låter ursnyggt, jag får komma förbi och titta någon dag. :)

  SvaraRadera
 4. Det var underbart med regnet, och vilken luft och vilka dofter här på morgonen. Underbart!
  Kramar Pia

  SvaraRadera
 5. I Holm blev resultatet ett litet hingstföl !

  SvaraRadera
 6. Och här hörde vi åskan bort åt Öxabäckshållet. Men i dag skulle det behövas lite tordön för nu är det tryckande.

  SvaraRadera
 7. Pia: Ja, jag har sett de fina bilderna på din blogg!

  Eva-Karin: Skrämdes den rackaren ut av åskan eller?

  Jan-Åke: Bara det inte blir så mycket mer åska här, men det är klart - det är ju ingen vm-final som riskeras för J! :)

  SvaraRadera