söndag 29 augusti 2010

Helger full i saker

En del helger är liksom innehållsrika. Denna hör till dessa. I går var det cykeltramp i Månstad. Drygt 40 lag cyklade runt och gjorde olika stationsuppgifter. Jag och grannen K hade hand om en station, där deltagarna fick flytta om bokstäver. Lagom (o)fysisk aktivitet - smidig för både deltagare och stationsvärdar!

Vi körde en liknande förra året med seriefigurer, den här gången var det Astrid Lindgren-figurer som skulle bli svaren. Jag kan ju lika gärna köra ett par mer er. Att "Nicka dem" blir "Madicken" går kanske att räkna ut, men vad blir:

1. Möblera ingen lie
2. Påmint grupps pil
3. Hjärnorna dölj arbete

Lite hjälp kan ni få - det första svaret består av tre ord, det andra av två ord och det tredje också av två ord. Svaret kommer i morgon.

I dag har vi varit på veteranmaskinutställning i Trädet. Nej, inte i trädet, dvs. ett träd, utan i orten Trädet. Herregud så många traktorer, lastmaskiner, motorcyklar, grävmaskiner...

Många av dem var gamla och faktiskt riktigt fina, men en del andra mest dånade och luktade illa (men säg inte att jag har sagt det). Och könsfördelningen var typ 85 procent män och 15 procent kvinnor, vilket kanske inte förvånar. Vad är det förresten med en del män och maskiner? När man ser en karl som står och ilstirrar på en tändkulemotor (har jag lärt mig att det heter) i typ 10 minuter, så undrar man. Visst - en motor kan säkert vara fin, men så fin?

Men det var trivsamt och trevlig hur som helst, och utflykten avslutades med lite fika vid Basta Kvarn - ett mysigt ställe för just fika.

Dagens bilder blir lite cykeltramp, lite traktor (grannens Dexta, för övrigt) och lite guldmerca. Den sistnämnda kommer på andra plats på min önskelista inför den annalkande födelsedagen. Jaguaren förra helgen ligger fortfarande på första plats - bara så ni vet. Avlutar bildsviten med en lapp jag såg i en affär där man sålde foppatofflor och tillhörande märken. Jag tror inte ägaren gillade foppatofflor så där mycket. Vad tror du?

Har din helg varit bra?9 kommentarer:

 1. Det är väl ljudet från en tändkulemotor som är det vackra bättre än 70-tals musik.
  Hälsningar Dextas husse

  SvaraRadera
 2. Jag kan ju inte motstå en utmaning. Utan att ha kollat om bokstäverna stämmer, tycker jag det ser ut som:

  1. Emil i Lönneberga
  2. Pippi Långstrum
  3. Bröderna Lejonhjärta

  Vinner jag något om det är rätt?

  SvaraRadera
 3. LångstrumPPPPPP ska det ju vara, förstås. Med ett P :-)

  SvaraRadera
 4. Jag hade precis skrivit en kommentar om hon lilla fröken Långstrum. :-)) Du har förstås rätt i dina svar, och varför förstod jag att just du skulle anta utmaningen? Genom sig själv känner man andra, då är det förstås!

  Vinsten? Hm... Du vinner min ohöljda vänskap, kan det vara något? Och vill du ha något mer påtagligt får det väl bli en grogg nästa gång vi ses!

  SvaraRadera
 5. SSSSå är det förstås, förstås. Väldans vad vi båda halkar på tangenterna i dag. :-))

  SvaraRadera
 6. Ingen idé att ge sig in i leken längre förstår jag...

  SvaraRadera
 7. För din skull, Jenny, har jag lagt ut några till. :)

  SvaraRadera
 8. Jag tar både vänskapen och groggen, tack!

  SvaraRadera
 9. Och till Dextas husse - ljudet från en tändkulemotor påminner lite om 70-talsmusik tycker jag nog, i alla fall puffar det lika bra som riffet i "In the summertime"...:)

  SvaraRadera