tisdag 10 augusti 2010

Jag känner så väl till balkongen...

Hansson de Wolfe United är en grupp som jag lyssnade på mycket i min ungdom - och nu med förresten. En låt av dem - Iskalla killen - har en textrad som lyder: "Ja, jag känner så väl till den sången..."

För många år sedan var jag och vännen M ute och åkte bil. Vi lyssnade på just Iskalla killen, och jag hör mig själv sjunga med: "Ja, jag känner så väl till balkongen..."

Ni vet sådär, när det bara kommer fel ord ur munnen och man hör att det blir fel. Ungefär som när jag skulle säga "Jag ska bara hänga av mig kavajen." och hör mig själv säga "Jag ska bara hänga av mig gitarren."

Brukar ni råka ut för detta?

Hur som helst får ni i denna sena timme en bild på balkongen ur balkongscenen i Romeo och Julia. Föreställningen på Torpa var klart sevärt - mycket bra sång och musik, vilket jag är djupt imponerad av. Ganska mycket svordomar, vilket jag noterade att den lilla tjejen framför mig också noterade, men språket var väl mustigt på den tid det begav sig.

Så har ni möjlighet, så kila iväg och beställ biljetter. De spelar bara den här veckan ut, så det börjar bli bråttom...

8 kommentarer:

 1. Brukar åka till Torpa och titta,men i år är det ovanligt svårt att få tiden att räcka till till allt kul... Blev så full i skratt när jag såg din fråga om vilken kamera jag har. Jag fick den i morgongåva av Bernt och han säger att den kostade 1200 kr. Kodak "easy share". Men jag bara älskar den, måtte den inte gå sönder. Fast bror min tjatar om att jag skall låna en bättre och förmodligen mycket dyrare kamera av honom några dagar. Men fy jag vågar inte...då blir jag väl så biten att jag bara måste ha en själv....
  Kramar från skogslyckan

  SvaraRadera
 2. Det var ju det jag sade - det är fotografens förtjänst att bilderna blir fina. :)

  Men det är väldigt roligt att fota med digital systemkamera. Man kan testa olika inställningar, få bättre skärpedjup osv. så nog kan det vara värt ett försök!

  SvaraRadera
 3. Haha, det händer ALDRIG mig!!! ;-)

  SvaraRadera
 4. Var det inte du och jag, Maria, som hängde av kavajen på Bommersvik? Kan ha varit så...:)

  SvaraRadera
 5. Jodå, det var jag och det var där. Som du hängde av dig gitarren...

  SvaraRadera
 6. "ÅÅÅhhh, såna tider."

  SvaraRadera
 7. Ursäkta mig men jag måste bara få kolla en sak annars ligger jag sömnlös inatt... Frasen är väl "Jag känner så väl till jargongen (jag ser mig själv)? Som då blev till "Jag känner så väl till balkongen, -jag har en själv" Tack för att jag fick vara med när det tilldrog sig! :-) /M.

  SvaraRadera
 8. Du har rätt så klart M, jag tog ur minnet och det svek mig en aning där. Men balkongen minns jag! ;)

  SvaraRadera