onsdag 11 augusti 2010

Förutseende och försiktighet

I dag kom jag på några saker som kännetecknar min aktningsvärda ålder - förutseende och försiktighet.

Förutseendet först. Strax innan bussen anländer till Kindsboda (min "hemmahållplats") tar jag upp busskortet så att jag är redo när bussen kommer. Samma procedur när jag ska kliva av, för man ska nämligen hålla upp kortet mot en display även vid avstigning. Jodå, jag är några minuter före i tanken, för man vill ju inte stoppa upp passagerarflödet - det finns väl inget mer irriterande än folk som gör det? Eller?

Försiktigheten sedan. Jag sätter mig på bussen i morse och märker att bältet inte fungerar på den plats där jag sitter. Jag byter plats. Såklart. Man kan ju inte sitta obältad hela vägen till Borås!

Missförstå mig inte, jag har inget emot dessa små ålderstecken, utan jag bara noterar dem, faktiskt med ett litet leende på läpparna.

Jag är alltså i storstaden igen, tillsammans med tusentals (nåja) skottar som ska på fotboll i kväll. Tog mig en kvällspromenad nedåt Norrmalmstorg, där jag käkade och tog en ljuvlig cappucino i kvällssolen. Då är livet rätt skönt - även om det förstås hade varit mysigare om J varit med...

Måste förresten berätta om kvinnan som satt bredvid mig på tåget.

Det var en aningen rörig dam som tydligen jobbade med friskvård på något sätt. Innan resan var över hade hon bjudit med mig till ett event på Royal Viking Hotel i morgon kväll, när någon ny dryck med "superfrukter" skulle lanseras. Jag tackade vänligt men bestämt nej. Inga superfrukter för mig, för jag ska på bio i morgon med väninnan C och se Shrek i 3D. Det slår vilken superfrukt som helst som energikick!

Jag noterade dessutom att kvinnan hade slingback med skyhöga klackar och fransk manikyr på tånaglarna. Ni som vet vad jag pratar om vet, resten får jag förklara för någon annan dag. Men fattar ni - vilket jobb att få dit det!

Dagens foto blir en blåsa jag såg i ett skyltfönster. Kanske något för Bengt-Hennings i Månstadsparken på lördag? Vad tror ni om det?

3 kommentarer:

 1. 1. Jag tror du skulle se jätterolig ut i den klänningen. Missförstå mig rätt ;-)
  2. Fransk manikyr på tånaglarna gör man inte, det låter man göras. Jag skulle aldrig klara av att vara så långt nere så länge.

  SvaraRadera
 2. 1. Tack, tror jag? Jag väljer att tolka det så.

  2. Det handlar inte om att klara av, det handlar om att över huvud taget nå... :) Men du har nog rätt, man låter någon annan göra det. Men vilket jobb!

  SvaraRadera
 3. Seeing as nearly growth hormone be dependent on one another well
  but also secretion of a single prompts those secretion in different human hormones, promptly you have mismatched release of growth hormones typically attracting havoc chemistry.
  You will discover various alternative types seafood noodles
  mayo salad tasty recipes it is possible make, simply by you want whip up a quick simplistic food, distinctiveness has
  become aspect in. These are typically a novice solutions
  generally there most likely not plenty of critiques there though, but the a I to become speak recommends.
  The AGA as well as the Rayburn ovens have fallen straight out most
  important rolling around in its Meaningful Personal publication better makes a
  purchase component.

  Also visit my web page :: pop up toasters

  SvaraRadera